Ünlü Televizyon Sunucusu Çankaya Belediye Başkanlığına Aday

Ünlü Televizyon Sunucusu Çankaya Belediye Başkanlığına Aday

Ünlü Televizyoncu Çankaya Belediye Başkanlığına Aday

TAYFUN TALİPOĞLU ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

2003 Yılında AKP'den Çankaya Belediye Başkanlığı'na aday yapılmak istediğini kendisinin bu teklifi düşünüdüğünü ama sonradan vaz geçtiğini açıklayan ünlü,Televizyon gazetecisi Tayfun Talipoğlu Ankara Çankaya Belediyesi Başkanlığına Aday mı oluyor.

YAKIN ÇEVRESİNE ANLATMIŞ
Yaklaşan yerel seçimlerin siyaseti ısıtmaya başladığı şu günlerde, tüm siyasi arenada Belediye Başkanlıklarına adayların kimler olacağı konuları konuşmaya başlandı. Kulisler de her gün değişik isimlerin ortaya atıldığı Çankaya Belediye Başkanlığı adaylığı içinde ünlü Televizyoncu Tayfun Talipoğlu'nun adaylığı çok konuşuluyor.

Ünlü televizyoncunun yakın çevresinde Çankaya Belediye Başkanlığına aday olmak istediği ancak herhangi bir parti adından söz etmediği bilgisine ulaştık. Talipoğlu, yakın çevresine "Çankaya Adaylığı için olumlu düşündüğünü, çevresinden görüşler aldığını" söyledi bilgisini veren kaynağımız, "ancak her hangi bir siyasi parti adından söz etmedi" diyor.

CHP DEN Mİ ADAY GÖSTERİLECEK
Güvenilir kaynağımızın verdiği bilgilere göre yakın çevresinde yaptığı konuşmalarda, ünlü televizyoncu Tayfun Talipoğlu'lu, "Çankaya belediye başkanlığı adaylığı konusunda,"halk ve yakın çevremden gelen yoğun bir baskı var, neden olmasın?" diyor.

Çankaya Belediye Başkanlığı yerel seçimlerde en çok koşulan bölge olma ünvanını yine hiç bir yere bırakmayacak gibi görünüyor. Halen Çankaya belediye başkanı CHP'li Şehir plancısı Bülent Tanık'ın da seçimlerde ikinci kez aday olacağı konuşuluyor. 

ŞU ANDA MUHALİF GAZETEDE YAZIYOR
Tayfun Talipoğlu halen, CHP'li Maraş Milletvekili Durudu Özpolat'a ait Yurt Gazetesin'de, muhalif yazılar kaleme alıyor. Ünlü televizyoncu 2003 yılında hakkında çıkan benzer iddialar konusunda uzun süre sessizliğini korumuş ardından bir açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklamada kendisine AKP tarafından yapılan Çankaya belediye Başkanlığı adaylığı önerisini o tarihlerde doğrulayan Talipoğlu, başka patilerden de adaylık teklifi aldığını söylemiş, sözlerine şöyle devam etmişti.

POLİTİKAYA GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM
" AK Parti'den Çankaya belediye başkanlığı için adaylık teklifi doğrudur. Aynı zamanda DSP Şişli için de bir öneri geldi. Ancak ben milletvekili seçimlerinde olduğu gibi hep aynı yanıtı verdim: Ben toplumun her kesimine eşit uzaklıkta ve Türkiye'nin en tarafsız yayın kurumunda gazeticilik yapmaktayım. Öyle de kalmak istiyorum. Gösterilen teveccüh elbette mutlu etmiştir. Ama şu anda zamanı değil, sevdiğim işi yapıyorum. Ve politikayı düşünmüyorum."

CHP'NİN KALESİ ÇANKAYA
Öte yandan her yerel seçimde adayların en çok konuşulduğu ve CHP'nin yıkılmaz kalesi olduğu Çankaya Belediye başkanlığı konusunda, bu seçimlerin çok kıran kıran geçeceği şimdiden belli oldu. AKP çevrelerinde, CHP için psikolojik önemi çok büyük olan Çankaya Belediye Başkanlığı'nın, mutlaka alınması yönünde uzun zamandır çalışmalar yapılıyor. Geçen seçimde eski ANAP'lı bkan Bülent Akarca'lı yı aday gösteren ancak, CHP'nin adayı Bülent Tanık'a büyük farkla kaybeden AKP, CHP kalesini bu seçimlerde ele geçirmek için çok çalışıyor.