Ünlü Alman Dergisinden Çok Sert başlık

Ünlü Alman Dergisinden Çok Sert başlık

Birlik sözcüleri Referandum sonuçlarına ilişkin yarın açıklanacak raporu beklediklerini söyledi. Ancak Avrupa medyasından çok sert mesajlar gelmeye devam ediyor.

Referandum sürecinde Başta Almanya ile olmak üzere neredeyse tüm Avrupa ülkeleri ile ilişkileri gerginleştiren Erdoğan ve AKP, referandumun ardından  verdiği ilk mesajlarda Avrupa İlişkilerini düzeltme vaadinde bulundu. 

BAKANIN İLK AÇIKLAMASI AVRUPA OLDU

AKP'nin ekonomiden sorumlu bakanı Mehmet Şimşek bu gün yaptığı açıklamada sıcak Avrupa mesajları verdi. Ancak Avrupanın Türkiye öfkesi kolay kolay düzeleceğe benzemiyor. Birlik sözcüleri Referandum sonuçlarına ilişkin yarın açıklanacak raporu beklediklerini söyledi. Ancak Avrupa medyasından çok sert mesajlar gelmeye devam ediyor.

ÜNLÜ ALMAN DERGİSİNDEN ZEHİR ZEMBEREK MANŞET

Dünya medyası Türkiye'de yapılan tarihi referandum sürecine ve sonuçlarına büyük ilgi gösterdi. Oylamaya dair ayrıntıları en dikkatli izleyen Almanya'nın ünlü Der Spiegel dergisi, referandum sonrası internet sayfasındaki manşeti "Türk Cumhuriyeti'nin sonu" oldu.

SERT ELEŞTİRİ

Almanca konuşulan dünyanın en önde gelen ciddi haber sitesine de sahip Der Spiegel, referandumla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye'de parlamenter demokrasinin 100 yıla yakın bir süre yaşadığına dikkat çekerek, "Darbeleri, savaşları atlatmıştı. Ama artık çöktü. 

TÜRKİYE'NİN İNSANLARI CUMHURİYETİ GÖMDÜ

Türkiye'nin insanları onu gömdü" diye yazdı. Yorum, Türkiye haberlerinden sorumlu Maximilan Popp imzasını taşıyor.

Avrupa’nın Türkiye’ye sırtını dönmesinin hata olacağına dikkat çeken Der Spiegel yorumcusu, Erdoğan’ın karşısına “gerekli sertlikle“ çıkılması gerektiğinin altını çizerken, ekonomik krizdeki Türkiye’ye, demokrasinin hiçe sayılması halinde Almanya’dan yardım parası gelmeyeceğinin de ima edilmesini istedi.

TÜRK EKONOMİSİ ALMANYA YA BAĞIMLI

Türk ekonomisinin Avrupa'ya bağımlı olduğunu hatırlatan Popp, Gümrük Birliği çerçevesinde AB'nin Türk şirketlerine mal ve hizmet ihracatında kolaylıklar sağlayabileceğini, bunun karşılığında ise Ankara'dan insan hakları alanında tavizler talep edebileceğini yazdı.

İlgili Haberler