UMUT TACİRLERİNE DARBE

UMUT TACİRLERİNE DARBE

İnsan kaçakçılarına operasyon…

İnsanlığın en çirkin suçlarından biri olan insan kaçakçılığı ve göçmen tacirliği, Ortadoğu’nun karışmasıyla Türkiye'de tekrar hortladı. Kaçakçılara son operasyon eş zamanlı olarak 3 ilde yapıldı.

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 9 aydır yasadışı yollardan insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyi fiziki ve teknik takip altına aldı. Ekipler geçtiğimiz gün İstanbul, Kocaeli ve Van'da eş zamanlı operasyon yaparak, 1'i kadın, 16 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca, av tüfeği, sahte pasaportlar ve çok sayıda can yeleğinin ele geçirildiği öğrenildi.

Şüphelilerden 13 kişi, dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

OTOBÜSLE EDİRNE'YE, BOTLA YUNANİSTAN'A

Mahkemeye sevkedilenler arasında yer alan ve adli kontrolle serbest bırakılan H.U isimli bir şüpheli, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda bir firmada çalıştığı ve şebeke liderinin isteği doğrultusunda kaçacak yolculara bilet ayarladığı öğrenildi. Bu şekilde otobüslerle Edirne, İzmir ve Çanakkale'ye götürülen göçmenlerin şebekenin başka elemanları tarafından botlarla Yunanistan'a kaçırdığı öğrenildi. Diğer 12 şüphelinin ise mahkeme sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

9 AYDA, 461 KAÇAK YAKALANDI

Polis ekipleri başta İstanbul olmak üzere Edirne, Kocaeli, Çanakkale, İzmir ve Antalya'da, şüpheliler tarafından başka ülkelere kaçırılmak istenen 461 kaçak göçmeni yakaladığı öğrenildi.

Öte yandan ekipler, Doğu ve Güneydoğu'dan karayoluyla kaçak giriş yapan kişilerin İstanbul'da toplandığını belirledi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı