ULUDERE'DE ASKERE HAİN SALDIRI

ULUDERE'DE ASKERE HAİN SALDIRI

Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu Köyü'nün kırsal kesiminde kaçakçılığı durdurmaya çalışan askerler taş ve gaz bombası yağmuruna tutuldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada kaçakçılığı durdurmaya çalışan askerlere yapılan taşlı ve gaz bombalı saldırıda bir asker ağır yaralandı.

Resmi sitede yer alan açıklamaya göre kaçakçılara karşı keşif, gözetleme ve pusuda bulunma faaliyetlerinden sonra geri dönüşe geçen jandarma komando timine 20-25 kişilik grup Ortasuyu Köyü evlerinin çatışından kendi mal ettikleri gaz bombaları ve taşlarla saldırıya uğradı. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Saldırıya, askerlerimiz gaz bombası ile anında karşılık verilmiştir. Yapılan taşlı saldırıda, bir askerimiz başından hayati tehlikesi olacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı personelin kafatası kemiğinde 6 santim uzunluğunda kırık tespit edilmiştir.  Personel ayrıntılı inceleme ve tedavi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan muayene sonucu beyin kanaması şüphesi nedeniyle ameliyata alınmıştır. 31 Ocak 2015 tarihinde saat 00.30'da ameliyattan çıkan personelin tedavisine, Şırnak Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde devam edilmektedir. Sağlık durumu, 24 saatlik müşahedenin sonunda belli olacaktır. Olayla ilgili olarak, Uludere Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli tahkikata başlanmıştır."

Kaynak:Haber Kaynağı