ÜLKE KAN GÖLÜ;14 ŞEHİT DAHA

ÜLKE KAN GÖLÜ;14 ŞEHİT DAHA

İŞTE SORULAR;Yola bir ton bomba döşeyerek katliam yapan karanlık güçlerden MİT'in neden haberi olmadı, 12 gün önce aynı tür saldırı düzenlenmiş devlet neden tedbir almadı?

Iğdır'dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan otomobil, bugün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü.

12 GÜN ÖNCE AYNI TEZGAH KURULMUŞ ÖNLEM ALINMAMIŞ

Geçen 27 Ağustos'ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekat polisleri koruma vermeye başladı. Bu sabah Iğdır'dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan koruma otomobili, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. 

BİR TON BOMBA YERLEŞTİRMİŞLER MİT'İN HABERİ YOK

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 14 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis, hemen ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılaerak tedaviye alındı. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır'a getirildi.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

1 ŞEHİT CENAZESİ HASTANEYE GETİRİLDİ

Dilucu Gümrük Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan servis aracına yönelik saldırıda şehit düşen polislerden birinin cenezasi ile yaralı iki polis memuru, Iğdır Devlet Hastanesi'ne getirildi.

YOLA BOMBA DÖŞEMİŞLER

Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdiği tahrip gücü yüksek patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada servis minibüsünün parçalanarak yol kenarına savrulduğu ifade edildi.

MİNİBÜS PARÇALANDI

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden şehit ve yaralananlar olduğu belirtildi.

GEÇEN AY YİNE SALDIRI OLMUŞTU

080920151054264174166_2.jpg

Geçen ay da yine polisleri taşıyan servis aracına PKK'lı teröristler silahlı saldırıda bulunmuş ve 1 polis yaralanmıştı.

OLAYIN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı