UEFA'DAN TÜRK TAKIMLARINA ŞOK

UEFA'DAN TÜRK TAKIMLARINA ŞOK

Uefa'dan beklenen karar Türk takımları aleyhine çıktı.

Tahkim Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor'a 1 yıl Avrupa'dan men cezası verdi.

UEFA, Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor ve ligi 5. sırada tamamlayan Sivasspor ile ilgili kararını açıkladı.

UEFA'nın  Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında 'şike' vurgusunu yaparak disiplin soruşturmasını başlatmasının ardından beklenen karar açıklandı. 

UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor ve Eskişehirspor, hafta başı UEFA Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu. Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de 1 yıl süreyle Avrupa Kupalarından men etti. UEFA Tahkim Kurulu kararını CAS'a taşıyacak olan Eskişehirspor ve Sivasspor'un 10 gün içerisinde itirazını yapması gerekiyor.

Gelen cezaların ardından Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl süreyle men edilen Sivasspor ve Eskişehirspor'un yerine Bursaspor ve Karabükspor'un katılması bekleniyor.

İŞTE UEFA'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Tahkim Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor'a 1 yıl Avrupa'dan men cezası verdi.

UEFA, Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor ve ligi 5. sırada tamamlayan Sivasspor ile ilgili kararını açıkladı. UEFA Tahkim Kurulu'nun kararı ile her iki takım da 1 yıl Avrupa'dan men cezası aldı...

UEFA'dan yapılan açıklamada bugün Eskişehirspor ve Sivasspor ile ilgili disiplin soruşturmasıyla ilgili şu kararlar alındı.

1-Eskişehirspor ve Sivasspor 2014/15 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı hak etmedi

2- UEFA müsabakalarına katılım kabul kriterlerine ilişkin yönetmeliğin 2(07), 2(08) ve 2(09) maddeleri uyarınca men edilmesine karar verildi.

UEFA Avrupa Ligi düzenlemesinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bir kulübün UEFA müsabakasında yer alabilmesi için dolaylı ya da doğrudan herhangi bir şike sürecine karışmamış olması gerekiyor" ifadesine yer verildi.

İki kulüp için açılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen duruşmalar, UEFA'nın yargı organı tarafından 2 ve 3 Haziran tarihlerinde yapılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı