TWİTTER GERİ ADIM ATTI İDDİALARI BİR ALDATMACA

TWİTTER GERİ ADIM ATTI İDDİALARI BİR ALDATMACA

Av. Köksal, Twitter’a erişim engelinin seçime kadar süreceği değerlendirmesi yaparak“Twitter’ın burada bir taviz verdiğini düşünmüyorum. Zaten rutin yaptığı bir işlem bu. Bu durum seçime kadar devam edecek gibi görünüyor.

C.K'nın başvurusunu değerlendiren Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi, ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım ve bölümle sınırlı olarak içeriğe erişimin engellenmesine karar vermiş, kararı internet sağlayıcıları birliğine göndermek üzere TİB'e iletmişti.

Twitter, bugün C.K'nın şikayetine konu hesabı askıya aldı.

RUTİN BİR UYGULAMA BU

Bilişim Hukuku Uzmanı Av. Mehmet Ali Köksal, Samsun’da C.K. isimli kadının hesabının kaldırılmasının rutin bir işlem olduğuna işaret ederek “Özel hayatı ilgilendiren veya telif hakkı ihlali konularında Twitter zaten direk o hesabı kapatıyor. Bunun için mahkeme kararı dahi aranmıyor. Direk Twitter’a başvurulursa bu işlem yapılıyor. Biz büro olarak daha dün, Twitter'a başvurarak, 10 hesabı kapattırdık. Son 1.5 yılda 20-30 hesap kaldırttık” bilgisi verdi.

Av. Köksal, Twitter’a erişim engelinin seçime kadar süreceği değerlendirmesi yaparak“Twitter’ın burada bir taviz verdiğini düşünmüyorum. Zaten rutin yaptığı bir işlem bu. Bu durum seçime kadar devam edecek gibi görünüyor. Üstelik 25 Mart söylentileri var..." şeklinde konuştu.

Twitter'ın Kapatılmasına Gerek Varmıydı?

C.K'nın şikayetine konu olan olay ve durumlar hakkında Twitter'ın Türkiye genelinde kapatılmasına gerek yoktu. Twitter'da kullanıcıların hepsinin bildiği gibi twitter şikayet kutucuğunda ki gerekli formun doldurulması bu olayın çüzümüne çok uzun zaman önce sağlayabilirdi.

Twitter'ın böyle bir nedenle kapatılmış olması aklımıza iki ihtimali getiriyor.

1-Bugün'e kadar böyle bir adım atılıp bu hesaplar kapatılmadı ise yetkililer ne yaptığını gerçekten bilmiyor

2-Erdoğan ve Hükümeti Twitter'ı kapatmak için bahane arıyordu ve bunu kullanmak istedi

İŞTE O FORMLAR

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı