TUSİAD'DAN ERDOĞAN'I ÜZECEK AÇIKLAMA

TUSİAD'DAN ERDOĞAN'I ÜZECEK AÇIKLAMA

Tüsiad'ddan birbiri ardında sert açıklamalar geliyor.

TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan “Bize düşük faiz oranlarından daha fazlası gerekli” dedi. TÜSİAD Başkanı Symes ise Sıhhıye'deki mitinge katılacakları açıkladı.

TÜRKİYENİN İMAJI

 TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında konuşan YİK Başkanı Tuncay Özilhan, son dönemdeki gelişmelerin Türkiye’nin imajını zedeleyecek düzeye geldiğine dikkat çekti.

İHRACAT PATLAMADI İTHALAT PAHALI OLDU

Türk Lirası’ndaki değer kaybının ihracat artışına yol açmadığını, ithalatı pahalı hale getirdiğine değinen Özilhan, “Kurdaki oynaklığı yatırım performansını daha da zedeleme riski ile karşı karşıyayız. Üretim yoksa ürün yoksa ekonominin çarkları duruyor” dedi.

Düşük reel faizin üretim ve yatırım için tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Özilhan, “Bize düşük faiz oranlarından daha fazlası gerekli” diye konuştu.

MEMDUH BOYDAK'I EN KISA SÜREDE GÖRMEK İSTİYORUZ

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes da konuşmasına başlarken, Memduh Boydak’a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Maalesef yönetim kurulumuz tam kadro burada değil. Memduh Boydak’ı en kısa sürede aramızda görmek istiyoruz” dedi.

MEDYA SALDIRILARINA TEPKİ GÖSTERİLMİYOR

Medyaya yapılan saldırılara dikkat çeken Symes, gereken tepkinin gösterilmediğini söyledi.

TÜSİAD olarak koalisyon hükümetinin kurulmasını çok önemsediklerini anlatan Symes, “Güçlü bir koalisyon, bugünkü sorunlara kapsamlı çözüm üretebilirdi” dedi.

Küresel kriz sonrası tüm dünyadaki büyümenin motoru olan gelişen ülkelerin bugün zor durumda olduğuna değinen Symes, FED’in kararı ne olursa olsun, gelişen ülkeleri zor günlerin beklediğine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı