TÜRKMEN BÖLGESİNE KARA HAREKATI BAŞLADI

TÜRKMEN BÖLGESİNE KARA HAREKATI BAŞLADI

Suriye'nin Kuzeyinde Türkiye Sınırına Yakın Bölgede Bulunan Ve Çoğunlukla Türkmenlerin Yaşadığı Türkmen Dağı Olarak Bilinen Bölgede Suriye Ordu Birlikleri Rusya'nın da Hava Desteğiyle Büyük Operasyon Başlattı

Türkmenlere kara operasyonu başlatıldı

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Bayırbucak Türkmenleri bölgesine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin kara operasyonu başlattığı ileri sürüldü. Rus uçaklarının da havadan destek verdiği saldırıda top sesleri Yayladağı'ndan duyuluyor.

Suriye'nin Lazkiye kentinin Bayırbucak Türkmenleri bölgesine Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin Türkmenlere saldırısı devam ediyor. Rejim askerleriyle Türkmenler arasındaki çatışmalar aralıklı olarak devam ederken, bugün sabah saatlerinde Esad birliklerinin kara harekatına geçtiği ileri sürüldü. Daha önce sık sık yönetimi el değiştiren Kızıldağ'da hakimiyet kuran Esad birlikleri, Türkmendağı çevresindeki Türkmen köylerini top atışına tuttu.

Top sesleri Yayladağı'ndan duyulurken, şiddetli çatışmalarda yaralananların ise Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan sahra hastanesine getirildiği belirtti.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Bölgedeki birçok köyün de bombardımana tutulduğu Türkmendağı'nda, ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Türkmen güçlerin ellerinde ki sınırlı imkanlarla bölgeyi savunmaya çalıştıkları bildiriliyor.

GÖZLER İKİ STRATEJİK TEPEDE

Stratejik öneme sahip Kızıldağ'ın güneyinde bulunan Göğdağ ve Kırıkaltı tepesi, yüksek konumda olmaları nedeniyle önem taşıyor.