TÜRKİYE SEÇİM HİLESİNE KURBAN OLMASIN

TÜRKİYE SEÇİM HİLESİNE KURBAN OLMASIN

CHP Sandık Takip Sistemi Uygulamasını Tanıttı

Seçimler yaklaştıkça seçim hileleri ile ilgili kuşkular iddialar artmay devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi "Sandık Takip Sistem" adını verdiği hizmetini Bilişimden sorumlu Mv. Emrehan Halıcı'nın yaptığı basın toplantısı ile duyurdu .

http://sts.chp.org.tr adresinden hizmet veren sitede İL-İLÇE ve sandık numarası girilerek YSK'nın açıkladığı sonuçlar ile Sandık Sonuç Tutanakları karşılaştırılabiliyor.
Şu an veri olmadığı için boş gelen sonuç detay sayfası 30 Mart gecesi YSK'nın seçim yasaklarının bittiğini açıklamasının ardından gerçek veriler ile çalışmaya başlayacak.

stschporgtr.jpg

Sonuç detay sayfasında Belediye Başkanlığı,Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği sonuçları ayrı ayrı sorgulanabiliyor. 

stschporgtr2.jpg

Sonuçlar hakkında şikayeti olan yada oy kullanmış olduğu sınıf kapısında asılmış olan sonuç tutanağından farklı sonuçlar olduğunu düşünen vatandaş yine bu sonuç detay sayfasında bu tutanağa ait fotoğraf varsa buradan sisteme yükleyerek yapılacak itirazlar için belge sunabilmekteler.

Tüm vatandaşları bu sistemi kullanmaya davet eden Halıcı : "Dürüst-Temiz-Şeffaf birseçim isteyen hangi partiden olursa olsun vatandaşları bu sistemi kullanmaya davet ettiklerini " belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı