Türkiye Çin'i Bile Geride Bıraktık

Türkiye Çin'i Bile Geride Bıraktık

DOPİNGSİZ DÜNYA ŞAMPİYONU

Olimpiyatlar aday olup alamayan, yıllardır doğru dürüst dünya şampiyonu çıkaramayan Türkiye'nin AKP Hükümeti’nin son döneminde artan şampiyonlukların da dopingle alındığı ortaya çıkarken, Türkiye ilk kez bir alanda dopingsiz mopingsiz dünya şampiyonu oldu! Sendika.org'un haberine göre, d
ünyanın en önde gelen motor yağı çözümleri tedarikçisi olarak dikkat çeken Castrol ile dünyanın lider navigasyon ve servis sağlayıcısı TomTom şirketinin işbirliğiyle düzenlenen “Global Dur-Kalk Endeksi”nin yeni sonuçları açıklandı. Buna göre İstanbul, sürücü başına yıllık 31 bin adeti aşan dur-kalk ortalamasıyla endeks kapsamında yer alan dünya genelindeki 50 şehir içinde zirvede yer aldı. İstanbul'u takip eden diğer şehirler ise Meksiko ve Moskova oldu.

ÇİNİ BİLE GERİDE BIRAKTI
 
Yağ şirketi için TomTom tarafından, uydu navigasyon sistemlerindeki bilgiyi kullanarak dünya genelinde 50 şehirdeki araçlar üzerinde yapılan araştırma, AKP Hükümeti’nin trafiği rahatlatmak için metro yerine habire yol, boğaz köprüsü yaptığı İstanbul’daki her sürücü, yollarda, yılda ortalama tam 31 bin 200 kez dur-kalk yapıyor. Meksika’nın başkenti Meksiko City’de bu sayı 30 bin 480, Rusya’nın başkenti Moskova’da ise sayı 29 bin 520. Araştırmada yer alan önemli diğer şehirlerden biri olan Pekin'de yıllık 28 bin 200 adet, Londra'da 21 bin adet, New York'ta 15 bin 480 adet ve Sidney'de ise 13 bin 200 adetlik sürücü başına dur-kalk ortalaması olduğu saptandı. 

TÜRK SÜRÜCÜ HOLLANDALI SÜRÜCÜDEN 24 BİN KAT FAZLA DUR-KALK YAPIYOR
 
Listenin sonunda ise Rotterdam yer alıyor. Bu Hollanda kentindeki sürücüler yılda en fazla 8 bin kez dur kalk yapıyor. Yani İstanbul’daki sürücüler Rotterdamlılara göre yılda 24 bin kez daha fazla dur-kalk yapmak zorunda kalıyor.
Araştırmanın nedeni ise dur kalkların otomobillerin motorunda neden olduğu yıpranmayı belirlemek, trafik yoğunluğuna dikkat çekmek. Araştırmaya göre; bu tür dur kalklar motorlarda mikroskobik yıpranmaya neden olabiliyor ve önlem alınması gerekiyor.
Araştırmada bir bölge ve zaman aralığı içerisindeki tüm araç ve yolculuklardan alınan veriler TomTom tarafından toplandı toplam kat edilen mesafe ve toplam yapılan dur-kalk sayısı hesaplandı ve her bölgede kat edilen km başına ortalama dur-kalk sayısı elde edildi.