TÜRKİYE BERKİN İÇİN AYAKTA

TÜRKİYE BERKİN İÇİN AYAKTA

Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için tüm yurtta eylem var.

BERKİN TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRDI

Berkin Elvan’ın ölümü Türk,ye'nin dört bir yanında farklı tepkiler var. Güvenpark’ta bir Halkevcinin başlattığı “Ben Berkinim” eylemi hem genişliyor, hem de tüm Türkiye’ye yayılıyor. Üniversite ve liselerde ise boykotlar ve oturma eylemleri var. Ankaralılar, Ankara Dayanışması’nın çağrısıyla saat 18.30′da Güvenpark’ta buluşacak

 

 

biciux9cqaaamwt.jpg

15.36 DTCF öğrencileri Kızılay’a vardı.

15.35 ODTÜ A1 kapısında direniş sürüyor. Atılan gaz bombalarına taşlarla karşılık veren ODTÜ’lüler, bir yandan da barikatları güçlendiriyor.

15.25 Cebecili direnişçiler yerleşke içerisinde atılan gaz bombalarını polise iade ediyor.

15.23 Çevik kuvvet polisi Cebeci yerleşkesinin kapısına kadar geldi. SBF’nin arka bahçesi gaz bulutu altında.

15.20 Cebeci’de polis saldırısı başladı.

15.17 Cebeci Yerleşkesi’nin önünde polis yolu kesti ve üniversitelilere dağılmaları yönünde anons yapmaya başladı.

15.16 DTCF öğrencileri yerleşkeden çıktı, yürüyüşe geçti.

15.15 50 kadar çevik kuvvet ve 1 TOMA Cebeci Yerleşkesi’nin ilerisinde, Kurtuluş Metro Durağı’nda bekleyişte.

15.14 ODTÜ’de yaralanan üniversitelinin bilinci yarı açık durumda.

15.08 Tuzluçayır’da okulların dağılmasıyla birlikte liseliler gruplar halinde Abidin Aktaş Sokak’taki direniş alanına geliyor. Sayı 600′ü bulurken, gaz ve ses bombalarıyla çatışma sürüyor.

15.07 ODTÜ’de bir üniversiteli başından yaralandı.

bicc5mcceaewwz6.jpg
Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi
15.02 Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi’nde de üniversiteliler bir araya geldi, yürüyüşe hazırlanıyor.

14.58 Cebeci öğrencileri yürüyüşe hazırlanıyor.

14.53 Cebeci Yerleşkesi üzerinde helikopter dolaşmaya başladı.

14.45 Güvenpark’ta “Ben Berkin Elvanım” eyleminin sayısı bini buldu. Bekleyiş sloganlarla, şiirlerle sürerken bir TOMA Kızılay’dan Cebeci yönüne doğru hareketlendi. Alandakiler TOMA’yı yuhaladı, birkaç kişi su şişesi fırlattı.

14.42 Tuzluçayır’da sayı 300′ü buldu. Liseliler okullarından çıkarak Abidin Aktaş Sokak’ın başındaki direniş bölgesine giderken, çok sayıda mahalleli de arkalarında sloganlarla destek veriyor.

14.38 ODTÜ’lülerin yerleşkeden çıkışı sırasında TOMA ve çevik kuvvet karşı şeritten gelerek saldırdı. Saldırı sonrasında kalabalığın büyük kısmı yerleşkeye geri dönmek zorunda kaldı. Eskişehir Yolu’nda yürüyüşünü sürdürmeye çalışan bazı üniversiteliler de saldırının yoğunlaşması üzerine yerleşkeye çekildi. A1 kapısında gaz ve ses bombalarıyla, tazyikli sularla yapılan polis saldırısına karşı barikatlar kuruluyor.

14.32 ODTÜ’lülere yönelik saldırıda yolun karşı tarafında kalan 30 üniversiteli CHP binasına sıkıştırıldı.

14.21 Hacettepe Üniversitesi öğrencileri Ali İsmail Korkmaz Amfisi önünde buluştu.


14.19 Cebeci öğrencileri SBF’nin arka bahçesinde bir araya geldi. Yüzlerce kişinin olduğu boykotta konuşmalar gerçekleştiriliyor.

14.14 Tuzluçayır’da Suzan-Mehmet Gönç Lisesi’nden 100 kadar öğrenci, ellerinde Berkin  Elvan’ın resimleri ve “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganlarıyla Cami-Cemevi’ne doğru yürüyüşe geçti.

14.12 Eskişehir Yolu’nda polisin saldırısı üniversitelileri durduramadı. Binlerce ODTÜ’lü Kızılay’a yürüyüşünü sürdürüyor.

14.09 Mamaklı lise öğrencileri, okullarından çıkarak Tuzluçayır’daki direniş alanına katılmaya başladı. Sayı 150′yi buldu. Bir akrep ve bir TOMA ile polis saldırısı devam ediyor.

14.08 Polis üniversitelilere saldırısında benzin istasyonuna gaz bombası attı.

14.06 ODTÜ’deki çatışma sertleşti, ODTÜ Kavşağı’nda polis ve üniversiteliler tam anlamıyla birbirlerine girdi.

14.00 Tuzluçayır’da gaz ve ses bombalarıyla saldırı da direniş de sürüyor. Mamaklı direnişçilerin sayısı artıyor.

biciux9cqaaamwt-001.jpg

13.55 ODTÜ’den çıkarak Kızılay’a yürüyen binlerce üniversiteliye polis saldırıya geçti. Direniş başladı.

13.53 Tuzluçayır’da “Berkin’in hesabı sorulacak” diyen Mamaklı gençler karakol gibi kullanılan Cami-Cemevi inşaatına yürüdü. Polis barikatına yüklenen Tuzluçayırlılara polis gaz ve ses bombalarıyla saldırdı, direnişçiler havai fişeklerle karşılık verdi. Çatışma sürüyor.

13.45 ODTÜ’den binlerce üniversiteli yerleşkeden Eskişehir Yolu’na çıktı.

odtu_11mart_3

13.34 Bilkent Üniversitesi öğrencileri, Merkez’den Doğu Kampüs’e doğru yürüyüşe geçti. Oradan da Güvenpark’a geçiliyor.

13.13 Ege Mahallesi’nde Ege Lisesi öğrencileri, öğle arasında Berkin Elvan için bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Bahçede Gündoğdu Marşı okundu.

13.02 Keçiören İncirli Lisesi öğrencileri Berkin Elvan için derslere girmedi. Okul bahçesinde oturma eylemi yapıldı. Keçiören’in farklı noktalarında saat 18.30′da Güvenpark’ta yapılacak eyleme çağrılar başladı, pankartlar asıldı.

dha-e03824c89e86a94258b0da6794461b51-2-t.jpg

12.54 Tuzluçayır Anadolu Lisesi öğrencileri ders boykotu ilan etti. Okulun bahçesinde bir araya gelen yaklaşık 150 kişi, arkadaşlarını da boykota çağırmak istedi fakat okul yönetimi kapıları kapattı ve öğrencileri okula kilitlemiş oldu.

bicitsyiuaeztuq.jpg

 

12.48 ”Ekmek almaya giden çocuğu öldüren düzenin kendisi ölmelidir” denilen Güvenpark’ta eylemcilerin sayısı 200′ü buldu.

 

12.39 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kantininde boykot çağrıları ve konuşmaları yapılıyor.

dha-9d5b70b78ad2848dd67c0259a6c43577-4-t.jpg

12.04 Kızılay’daki eyleme katılım her geçen dakika artıyor, ekmeğini alan Güvenpark’a geliyor.

11.56 Ege Lisesi’nde Berkin için eylem yapan liselilere yönetim baskı yaptı. Öğrenciler yarın derslere girmeme kararı aldı.

Berkin için dersleri boykot eden ve buluşma yerine yürüyen ODTÜ öğrencileri...
Berkin için dersleri boykot eden ve buluşma yerine yürüyen ODTÜ öğrencileri…
11.49 ODTÜ’lüler derslerden çıkarak Fizik’e akın ediyor.

11.45 Burger King’de yapılan eylem sona erdi. ESP ve SYKP üyeleri Güvenpark’ta slogan attıktan sonra Kızılay’dan ayrıldı.

11.40 Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde “Dersimiz Berkin” denilerek boykot çağrısı yapıldı ve toplanmalar başladı.

11.29 Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde de boykot çağrıları yapılmaya başlandı. Cebecililer saat 13.00′dan itibaren SBF arka bahçesinde buluşacak.

11.25 ODTÜ’lüler derslerden çıkmaya başladı.

11.14 Sivil polisler ve Burger King yetkilileri pankarta müdahale etmeye çalışıyor.

berkin_ankara_611.06 Kızılay’da Güvenpark’ta “Ben Berkin Elvan’ım” eylemi sürerken, eylem alanının karşısındaki Burger King’te “Berkin’in hesabı sorulacak – ESP / SYKP” pankartı açıldı. Güvenpark’ta oturma eylemi yapanlar sloganlarla eylemi desteklerken, yoldan geçenler ve kaldırımlarda duranlar da alkışlarla eylemi destekledi.

11.02 ODTÜ’lüler ders boykotu çağrısı yaptı. Saat 13.00′da ODTÜ Fizik önünde buluşup Berkin Elvan için yürüyüşe geçilecek.

10.44 Bir üniversite öğrencisi ve bir kadın daha eyleme katıldı. Üniversite öğrencisi yanında getirdiği kartona “Yollar sizin olsun, Berkin’i geri istiyorum” yazdı.

10.32 Güvenpark’taki eyleme bir kişi daha katıldı ve eylem iki kişi oldu.

guvenpark09.35 Sivil polisler direnişçinin yanına gitti ve gülerek “Üşüyeceksin, karton üstüne otur” dedi. Direnişçi polisleri “Katiller, defolun” diyerek kovdu.

09.12 Güvenpark’taki direnişçinin yanına Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özel güvenlikleri geldi. Özel güvenlik “Ekmeği yere koyma, nimet o” deyince direnişçi “İnsan canından büyük nimet mi olur” yanıtını verdi.

08.35 Güvenpark’ta tek başına oturma eylemi yapan kişinin önüne bir TOMA getirildi. Çok sayıda da sivil polis birikti. TOMA, 10 dakikalık bekleyişin ardından ayrıldı.

08.10 Berkin Elvan’ın ölüm haberini aldıktan sonra bir Halkevleri üyesi “Ben Berkinim” yazan bir döviz ve bir ekmekle Güvenpark merdivenlerinde oturma eylemine başladı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

ANKARA MÜDAHELESİ İLK GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı