TÜRK TURİZMİNE BİR DARBE DAHA

TÜRK TURİZMİNE BİR DARBE DAHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun turizm eylem planını açıkladığı saatlerde, İngiltere'de Türkiye konusunda alarm veren bir açıklama geldi.

İngiltere’nin önde gelen turizm operatörlerinden Thomas Cook, geçen yıllarda Türkiye’ye yönelik gerçekleştirdiği İngiliz turist rezervasyonlarının yüzde 29′unu Tunus ya da İspanya gibi ülkelere aktardığını açıkladı.  Yine İngiltere’deki önemli tur operatörlerinden Thomson ve First Choice şirketlerini bünyesinde barındıran TUI de, 2016 için Türkiye rezervasyonlarında yüzde 40 oranında düşme olduğunu açıkladı. Türkiye’ye İngiltere’de yılda yaklaşık 2.5 milyon İngiliz turist geliyor.

YUNANİSTAN’A DA GİTMİYORLAR, PAHALI DA OLSA İSPANYA’YI TERCİH EDİYORLAR

İngiliz Telegraph gazetesinin seyahat ekinde yer alan haberde, İngiliz turistlerin Türkiye yerine Yunanistan’a gitmeyi de tercih etmediklerini vurguladı.  İngilizlerin, Türkiye ya da Yunanistan’a göre çok daha pahalı olan İspanya, kanarya adalarını tercih ettiklerini vurguladı.

TERÖR KORKUSU

Telegraph, İngiliz turistlerin Türkiye’yi tercih etmemesinin ana nedeni olarak da Türkiye’de artan terör olaylarını gösterdi.

YOLCU GEMİLERİ DE GELMEYECEK

Telegraph’ın seyahat ekinde ayrıca, büyük yolcu gemilerini işleten şirketlerin de Türk limanlarını gemi yolculuk planından çıkardıkları bildirildi.  Haberde, İstanbul ve Kuşadası’na yolcu gemisi getiren First Crystal’in 2016′da Türk limanlarını gemilerin uğrayacağı liman listesinden “güvenlik endişeleri” nedeniyle çıkardığı ifade edildi. Haberde, İtalyan MSC şirketinin de, yolcu gemilerinden MSC Magnifica’nın her hafta yaptığı İzmir ve İstanbul liman ziyaretlerinin 29 Mart itibarıyla sona ereceğini, geminin bunun yerine Yunanistan’ın Atina ve Mikonos limanlarına yolculuk edeceğine ilişkin açıklamasına da yer verildi.

DAVUTOĞLU EYLEM PLANINI AÇIKLADI

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu can cekişen Türk turizmi için eylem planını açıkladı.

Eylem planının başlıkları şöyle:

-Dünyadan turist getiren a grubu seyahat firmalarına uçuş başına 6 bin dolar destek veriyoruz. Ülke sınırlamasını da kaldırıyoruz.
-En az 400 bin turist getiren A grubu firmalara 100 milyon kredi imkanı sağlıyoruz.
-Turizm sektöründe daralma olursa turizm firmalarının ihtiyaç halinde borçlarının yeniden yapılandırılması sağlanacak.
-Bakanlıktan belgeli deniz turizmi tesislerini ihracatçı kapsamına alıyoruz.
-Konaklama tesislerinden alınan kira bedellerinin 2016 yılındaki borçları ertelenecek ve üç takside yayılacak.
-Turizm acil eylem planı destek paketimiz kısa vadede hayata geçirilecektir. Daha çok telafi edici tedbirler içermektedir.
-Turizm sektörünün herhangi bir zarar görmemesi için büyük çaba harcıyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı