TÜRK BAYRAĞI İNDİRME DAVASINDA GELİŞME

TÜRK BAYRAĞI İNDİRME DAVASINDA GELİŞME

Soruşturma dosyası tamamlandı

DİYARBAKIR'da Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı'nın tali nizamiyesindeki asılı Türk bayrağını direğe tırmanarak indirdiği gerekçesiyle tutuklanan Ömer Mutlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Mutlu hakkında 26 yıl hapis cezası istendi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 7 Haziran günü günü yol kesme eylemlerine müdahale sırasında çıkan olaylarda Ramazan Baran ile Baki Akdemir, silahla vurularak öldürüldü. Ölenlerden Ramazan Baran, 8 Haziran günü Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze için toplananlardan bir grup, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın (Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı) nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de tali nizamiyesinde bayrak direğine tırmanıp asılı olan Türk bayrağını indirdi.

AĞUSTOS'TA YAKALANDI

Diyarbakır'da özel ekip oluşturularak yapılan çalışmada bayrağı indiren 26 yaşındaki Ömer Mutlu, Lice İlçesi'nde geçen Ağustos ayında yakalandı. Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 10 Ağustos günü tutuklanıp, D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konulan Ömer Mutlu ile ilgili soruşturma tamamlandı.

fft99_mf4655126.jpeg

İDDİANAME KABUL DURUŞMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tutuklu Ömer Mutlu ile ilgili hazırlanan iddianamenin Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği belirtildi. İddianamede, şüpheli için 2911 sayılı toplantı ve yürüyüşleri kanununa muhalefet, askeri yasak bölgelere girme, devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istendi. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianame ile ilgili kabul duruşmasını önümüzdeki günlerde yapacağı belirtildi.

fft99_mf4653288.jpeg

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada olayla ilgili diğer şüpheliler için yürütülen soruşturmanın devam ettiği belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı