TÜRK ASKERİ IŞİD'E KARŞI SAVAŞACAK MI

TÜRK ASKERİ IŞİD'E KARŞI SAVAŞACAK MI

ABD Türk Askerinin IŞİD le Mücadelede daha etkin olmasını istiyor

 

Irak ve Suriye’de IŞİD’e yönelik koalisyon operasyonlarının merkezi haline gelen Adana’daki İncirlik Üssü’nü ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye’nin IŞİD’e yönelik kara ve hava operasyonlarına katılmasını istediklerini söyledi.

Sputnik'in haberine göre İncirlik Üssü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Carter, “Türk güçlerinin IŞİD’e yönelik hava ve kara operasyonlarına katıldığını görmekten memnun oluruz. Ayrıca bulundukları noktanın gerektirdiği şekilde kendi sınırlarını kontrol etmeleri de çok önemli” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve bazı ABD'li yetkililer de, daha önce Türkiye'nin Suriye sınırında teröristlerin geçişini önleyecek kontrolleri artırması gerektiğini söylemişti.

Geçen yıl ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir konferansta yaptığı konuşmada Sünni olan IŞİD'e karşı Sunni ittifakın savaşmasının daha doğru olacağını,bu çerçevede bir koalisyon gücünün kurulduğunu söylemiş.Biden o konuşmasında Türkiye,Suudi Arabistan,Katar ve Birleşik Arap Emirliklerini Başta El-Nusra,El Kaide olmak üzere IŞİD'e destek vermekle suçlamış,ayrıca Tayyip Erdoğan'ın kendisine de söylediğ Türk Askeri'nin IŞİD'E karşı savaşması için gereken izni TBMM 'den aldığını ve bu bağlamda Türk Kara Kuvvetleri'nin de IŞİD le mücadelede görev alacağını söylemişti.

İşte ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın O Açıklamaları

Kaynak:Haber Kaynağı