Turistik ilçede olaylar çıktı

Turistik ilçede olaylar çıktı

Kahramanlar Caddesi'ndeki ünlü markaların taklit ürünlerininin satışının yapıldığı ileri sürülen bir mağazaya bugün saat 13.00 sıralarında, arama yapmak üzere polislerle birlikte avukatlar geldi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Marka firmaların avukatlarının sahte ürün tespiti için gerçekleştirdiği baskında olaylar çıktı.

AVUKATLAR AVM'YE SIĞINDI

Esnafın kovaladığı avukatlar yakındaki bir işhanına sığınırken, takviye polis ekiplerinin gelmesiyle öfkeli kalabalık sakinleştirildi, 2 kişi gözaltına alındı. Avukatların başka işyerlerine de geleceği söylentileri üzerine kepenk kapatan esnaf, yürüyüş ve oturma eylemi yapıp, İnönü Bulvarı ile 50. Yıl caddelerini bir süre trafiğe kapattı. Kalabalık, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu'nun konuşmasının ardından ikna olup, dağıldı.

TAKLİT ÜRÜNLER

Kahramanlar Caddesi'ndeki ünlü markaların taklit ürünlerininin satışının yapıldığı ileri sürülen bir mağazaya bugün saat 13.00 sıralarında, arama yapmak üzere polislerle birlikte avukatlar geldi. Mağaza çalışanları ve sokaktaki diğer esnaf bu duruma sert tepki gösterip, avukatları kovaladı. Avukatlar, bunun üzerine az ilerideki Akdoğan Pasajı'na sığındı. Bu kez pasaja yönelen esnaf, avukat zannettikleri bir esnaf ile sivil kadın polisi tartakladı. Olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Takviye ekiplerin gelmesiyle öfkeli kalabalık sakinleştirilirken, olaylara karışan 2 kişi gözaltına alındı.

KULAKTAN KULAĞA HIZLA YAYILDI

Avukatların ilçedeki taklit ürün satışı yaptığı ileri sürülen işyerlerine geleceği söylentileri hızla kulaktan kulağa yayıldı. Bunun üzerine esnafın büyük bölümü kepenk kapattı. Sağlık Caddesi'nde toplanan 300 kadar esnaf alkışlı protestoda bulunup, Kaya Şavkay Meydanı'na yürüdü. Yol boyunca 'Kaymakam buraya' ve 'Esnaf hakkına sahip çık' sloganları atan grup, İnönü Bulvarı ve 50. Yıl caddelerini bir süre trafiğe kapatıp, oturma eylemi yaptı. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, esnaflarla konuşup, yolu açmaları için ikna etti.

BÜYÜK BİR İZDİHAM YAŞANDI

Ancak bu sırada avukatların Adalıoğlu İşhanı'na geldiği söylentisi yayılınca, kalabalık o yöne doğru koşmaya başladı. İlçe Emniyet Müdürü Batçıoğlu ve bir grup polis, pasajın girişini kapatıp, içeri girilmesine izin vermedi. Ardından da sakin olunması için anonslar yapıldı. Daha sonra öfkeli kalabalığa seslenen İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, mahkeme kararını uygulamak zorunda olduğunu, ancak esnafın mağdur olmaması içinde elinden geleni yapacağını söyledi. Kalabalığın, polise karşı gelmek istemediklerini belirtip, avukatlara destek verilmemesini istemesi üzerine Batçıoğlu, "Yıllardır bu ilçede birlikte yaşıyoruz. Ne kadar zor şartlarda esnaflık yaptığınızı biliyorum. Bizim haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şey yaptığımızı kimse görmedi. Avukat gidip mahkemeden karar çıkarttırıyor. Bu nedenle yapabileceğim bir şey yok. Benim de elim kolum bağlı. Ancak sizler için ne yapabileceğime bakacağım" dedi.

kaynak DHA

İlgili Haberler