TÜRBANLI REKTÖR KAVGASI BÜYÜYOR

TÜRBANLI REKTÖR KAVGASI BÜYÜYOR

Rektör Saraç "Bazı istekleri oldu bizden ama biz kanundan yanayız dediğimiz için yapmadık."

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ‘türban takmasıyla’ gündeme gelen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile üniversite yönetimi hakkında 65 maddelik yolsuzluk suçlamalarında bulunmuş, Rektör Prof.Dr. Saraç’ın ‘paralel yapıya’ hizmet ettiğini öne sürmüştü.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç düzenlediği basın toplantısında hakkındaki iddialara cevap verdi.

“İÇİ TAMAMEN KOF”

“Hep icraatlarımızla gündeme gelmek istiyoruz ama bazen böyle olaylar oluyor.” diyen Saraç “Biz de cevap vermek istedik. Talihsiz açıklamalar yapıldı. İçi tamamen kof, karalamaya yönelik iftiralar atıldı. Hiçbiri gerçek bilgi içermiyor. Burada kamuoyunun takdirini kazanmışız, yaptığımız icraatlarımız ortada. Dürüstlüğüyle tanınan ve başarılarıyla tanınan ve takdir gören bir ekibiz böyle gören bir kamuoyu var. Yaptığımız toplantılarda hep icraatlarımızı sunduk.” şeklinde konuştu.

“BELKİ BU YÜZDEN….”

Saraç ‘bazı talepleri geri çevirdiği için’ suçlamalara maruz kaldığını ima ederek “Bizim çıkarımıza yönelik bir hesap içerisinde olmadık, sizler beni tanıyorsunuz bölge beni tanıyor. Hocalarımızın hakkıdır, bir muayene ücreti bile almamışımdır kendi kanaatimdir. Menfaat gayreti içerisinde olmadık. Belki de bu yüzden pek çok kesimlerle kırgınlık yaşadık.  Bazı istekleri oldu bizden ama biz kanundan yanayız dediğimiz için yapmadık. Bir dostumu severim ama bu kanunsuz iş yapmayı gerektirmez. Nereden rica gelirse gelsin hep aynı cevabı verdik. Bizden önce yanlışlıklar olmuş olabilir dedik.” şekilnde konuştu.

“PARTİMİZİ ZAN ALTINDA BIRAKTI”

Milletvekili Cuma İçten’in iddialarını “O vekilin görüşleri sadece ferdi görüşleri” diye yanıtlayan Saraç “Ama mensup olduğu partimizi zan altında bırakmıştır. Kamuoyunda çok ciddi bir kırılganlık var. Bize çok destek o vekile de çok tepki var. Tamamen gerçek dışı söylemler bunlar. 2003’te bir usulsüzlük olmuş. Tüm kurumlar denetime tabiidir. Rutin denetleniriz. Bizler yönetim olarak almaya değil vermeye geldik. 2007 bizim dönemimiz değil. 2008’de görevi devir aldık. 2007’de usulsüzlük yapılmış ve bize görev verilmiş şunları yapın diye, biz de yapmışız.” dedi.

İÇTEN’E ÇAĞRI YAPTI!

Saraç sözlerini şöyle sürdürdü “Delili olmayan kişi sadece iddia eder, çamur at izi kalsın der. Ben o vekile şu çağrıyı yapıyorum: Elinde ne bilgi, belge varsa basınla paylaşmak yerine, ilgili makamlara teslim etseydi. Yanlışlık neredeymiş hukuki yollara başvursaymış. Neden bu kadar beklemiş, madem biliyormuş.”

Kaynak:Haber Kaynağı