TSK'DA TÜM TAŞLARI YERİNDEN OYNATAN KARAR

TSK'DA TÜM TAŞLARI YERİNDEN OYNATAN KARAR

Başarısız darbe ardından yapılan operasyonların belki de en büyüğü TSK ordu yönetiminin OHAL kapsamında bakanlıklara bağlanması oldu.

TSK Yönetiminde deprem gibi değişiklik. Yıllardır tartışılan Genelkurmay başkanlığının Savunma Bakanına bağlanması olayı sonunda kızmende olsa bir kararname ile OHAL yasası çerçevesinde gerçekleşti.Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında ikinci kararname yayımlandı. Kararname ile birlikte, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı'na, GATA ve askeri hastaneler ise Sağlık Bakanlığı'na bağlandı.

BU GÜN YAYINLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan, "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında, kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlıkları Milli Savunma Bakanı'na bağlandı.

GENELKURMAY BAŞKANI ESKİ KONUMUNDA KALDI

Bu kanuna aykırı olmayan ve diğer kanunlarla Genelkurmay Başkanlığına verilen görev ve yetkilere ilişkin hükümler saklı bırakıldı.

BAĞLI BAKANLAR DİREK EMİR VEREBİLECEK

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, gerekli gördüklerinde Kuvvet Komutanları ile bağlılarından doğrudan bilgi alabileceği ve bunlara doğrudan emir verebileceği, verilen emrin herhangi bir makamdan onay alınmaksızın derhal yerine getirileceği de kararname de yer aldı.

Bu arada, GATA ve asker hastaneleri de Sağlık Bakanlığı'na bağlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı