Trump'dan Erdoğan'a imalı Brunson teşekkürü

Trump'dan Erdoğan'a imalı Brunson teşekkürü

Erdoğan'ın " Ben ölmeden ABD'ye adam vermem" demesinin üzerinden 9 ay geçtikten sonra serbest kalan rahip Brunson ABD'ye döner dönmez soluğu beyaz saray da aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  sarayında yaptığı muhtarlar toplantısında, " Ben ölmeden ABD'ye adam vermem" sözlerinin üzerinden 9 ay geçtikten sonra serbest bırakılan Rahip Brunsen ABD'ye döndükten sonra Trump ile beyaz sarayda buluştu. Cumhuriyet'in haberine göre yargıya müdahale edildiği imasında bulunulan görüşmenin ayrıntıları şöyle.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜRLÜ İMA

ABD Başkanı Trump, Brunson’ın serbest bırakılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek yargıya müdahale edildiği imasında bulundu. Trump “Herhangi bir anlaşma yapmadık. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Uzun süre müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik” dedi.

000.jpg

ABD’ye döner dönmez Trump, Beyaz Saray’da Oval Ofis’te Brunson’ı ağırladı. “Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz” ifadelerini kullanan Trump, Brunson’un serbest bırakılmasının zamanlamasına dair bir soru üzerine “Bunun tamamen rastlantı olduğunu düşünüyorum” dedi.

SERBEST KALMAZSA ÇOK KÖTÜ OLACAK

ABD ile kriz bitmedi
 "'Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak' dedik"

Trump, şöyle konuştu: “Kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik. Eve dönmüş olmanız büyük bir şeref.”

Brunson da Tramp’ın sözleri üzerine “25 yıldır orada yaşıyoruz, Türkiye’yi ve Türk insanlarını seviyorum” karşılığını verince Trump da “Türkler harika insanlar” dedi.

"Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi” 

DAHA ÖNCE ÇÖZÜLMELİYDİ

Trump, “Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım. Türkiye için de kolay bir durum değildi. Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi” dedi.

SORMAK İSTEMİYORUM

"Bir daha Türkiye’ye gider misin diye sormak istemiyorum”

Trump’ın, Brunson’a “Sizinle gurur duyuyorum. Bizim için çok özelsiniz. Bir daha Türkiye’ye gider misin diye sormak istemiyorum” demesi dikkat çekti

İlgili Haberler