TRT'den hakan Şükür'e Dudak Uçuklatan Ödeme !

TRT'den hakan Şükür'e Dudak Uçuklatan Ödeme !

Tam 1.5 milyon


TRT HAKAN ŞÜKÜRÜ İHYA ETTİ KENDİSİ AVUCUNU YALADI

Eski futbolcu Hakan Şükür’e, AKP'den milletvekili seçilmeden önce, TRT’de katıldığı spor programlarından ötürü, iki yıllık süre içinde, en az 1.1 milyon lira ödendiği belirlendi. Şükür’ün katıldığı programa sponsorlardan sağlanan gelirin Şükür’e ödenen parayı ancak karşıladığı; yani TRT’nin Şükür’ü ekrana çıkarak büyük kazanç sağlayacağı edeceğim derken ya çok az kar veya zarar ettiği da anlaşıldı.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, sorularına verdiği yanıta göre; Hakan Sükür’ün AKP’den İstanbul Milletvekili olmadan önce, 4.12.2008 ile 4.12.2100 tarihleri arasında yorumcu olarak katıldığı program için haftada 14 bin lira ödendi. Şükür, 2011 yılının Ocak ayında ise 3 programa katıldı ve karşılığında 42 bin lira aldı.
 
Hakan Şükür’ün TRT’de katıldığı program, 2011 yılı Ocak ayının son haftasında itibaren özel bir şirkete yaptırıldı. Bu program, Mayıs ayına kadar sürdü. Yani Şükür, milletvekili adayı olduktan sonra bile bir süre TRT’de ekrana çıkmayı sürdürdü. Arınç, Şükür’e bu programlar için ne kadar para verildiği konusunda ise bilgi vermedi. Arınç, “2011 yılı Ocak ayının son haftasında en son katıldığı aynı yılın Mayıs ayına kadar gerçekleştirilen programlar dış yapım olduğundan Hakan Şükür'e ne kadar ücret ödendiği hususu ilgili firmanın bilgisi dahilindedir” diyerek yan çizdi.
 

SPONSORDAN GELEN 1MİLYON 440 HAKAN ŞÜKÜR'ÜN CEBİNE 

Hakan Şükür’ün katıldığı programlara sponsorlar 1 milyon 440 bin lira ödedi. Yani bu programlarda, sponsorlar üzerinden 1 milyon 440 bin lira gelir sağlandı.
 
Şükür’ün katıldığı program süper lig maçlarının yorumlandığı bir program. Süper lig 34 hafta sürüyor. Dolayısıyla Şükür’ün katıldığı program sayısının iki yıllık süre içinde 68 hafta sürdü. “Dış yapım” diye özel bir şirkete yaptırılan programlardan Şükür’ün katıldıklarının sayısı ise en az dokuz. 
 
Programlar, Avrupa, Dünya şampiyonalarında Türk takımlarının katıldığı maçlardan sonra da yapılıyor. Sayısı bilinmeyen bu maçlar için yapılan programlar dikkate alındığında Hakan Şükür’ün katıldığı programların sayısının 68’in çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
 
Şükür, bölüm başına 14 bin lira aldığına göre; TRT’den iki yıllık süre içinde sadece süper lig maçlarına ilişkin programlar nedeniyle ödediği para tam 952 bin lira. 2011’de üç hafta için ödenen 42 bin lira da eklendiğinde rakam 994 bin liraya çıkıyor. 
 
Şükür’ün, “dış yapım” diye özel şirkete yaptırılan, sonuçta TRT’nin parasının ödediği 9 programdan kazandığı para en az 126 bin lira. Bu durumda Şükür’e TRT’nin ödediği para 1 milyon 120 bin lirayı buluyor.

1.5 MİLYON ÖDENDİ 

Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türk takımlarının katıldığı maçlar nedeniyle yapılan programlar da dikkate alındığında Şükür’e ödenen paranın 1.5 milyon liraya yaklaştığı hesaplanıyor.
 
Bu durumda, TRT’nin para kazanmak için yaptığı programın sponsorluk gelirinin tamamına yakınının Hakan Şükür’ün cebine girdiği TRT’nin ise zararına program yaptığı söylenebilir.