TİB'İ IŞİD İÇİN ÇÖKERTMİŞLER

TİB'İ IŞİD İÇİN ÇÖKERTMİŞLER

IŞİD için sistem çökertildİ

El Kaide ve IŞİD militanlarının takip edildiği sırada Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki (TİB) teknik takip ve dinleme sisteminin bir hafta çalışmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, şöyle konuştu: “Ulusal güvenlik açısından ciddi bir zaafiyet olan bu konuma nasıl gelindiği açıklanmalı. Özellikle Suriye ve Irak’tan ülkemize giren ve bombalı eylem hazırlığında olduğu iddia edilen IŞİD ve El Kaide bağlantılı teröristlerin takip edilmesi nedeniyle sistemin bilerek çökertildiği iddialarını Ulaştırma Bakanı açıklasın.

TİB’de yapılan görev değişikliği ile kurumun adeta MİT haline getirildiğini iddia eden Aksünger “Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan operasyonla MİT ve Emniyet görevlileri, TİB’de çalışan personeli sorguladı. Bu personele siyasi referansları, herhangi bir cemaate üye olup olmadıkları, Cuma namazına gidip gitmedikleri sorularak Fatiha suresini okumaları istenmiştir. TİB’e yapılan bu baskında kolluk güçleri tarafından kopyası alınan dinleme sistemlerinde yer alan çok gizli bilgilerin yetkisiz kişilerin eline geçmemesi için hangi güvenlik tedbirlerinin alındığı bilinmemektedir” dedi.

“TİB ARTIK MİT’İN...”

Bir hafta boyunca TİB’in çalışamaz hale getirildiğini ifade eden Aksünger, şunları dile getirdi: “Türk Telekom artık eşittir TİB olmuştur. Onun taşeronluğunu yapmaktadır. TİB ise artık MİT’in taşeronudur. MİT de Başbakanın arka bahçesi haline getirilmiştir. Önümüzdeki dönem bunlarla ilgili işlerde kimin yasal olmayan parmağı varsa ortaya çıkacaktır. Biz hepsinin yargılanması için gereken bütün girişimleri yapacağız” dedi.

İLLERE GENELGE GİTMİŞ

Aksünger, Emniyet’in Genel Müdürlüğü’ndeki Kozmik Çalışma Grubu’nun bazı şirketlere yönelik fişlemelerinin sorulması üzerine şöyle dedi: “Benim özellikle duyduğum bir konu var. Bütün illere gönderilen özellikle paralel yapı diye adlandırılan oluşuma yakın olduğu iddia edilen şirketlere karşı bir genelge var. Gizli şekilde valiliklere gönderilen veya oradaki Maliye’ye gönderilen bir şey. Bu ortak yapılan bir operasyon. Bununla birlikte muhalif olan herkesin üzerine gitmeyi kendisine hak gören bir diktatörlük bir faşist uygulama var.”

Kaynak:Haber Kaynağı