THY pilotu sara krizi geçirdi

THY pilotu sara krizi geçirdi

THY UÇAĞI PİLOTU SARA KRİZİ GEÇİRDİ

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL

LEFKOŞA-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağının pilotu önce terminalde sonra da uçakta yolcuların gözü önünde sara krizi geçirerek bayıldı. Pilota ilk müdahaleyi uçağa gelen sağlık görevlileri yaparken, pilot daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay Lefkoşa Ercan Havalimanı'nda meydana geldi. İddialara göre, Türk Hava Yolları'nın (THY) TK-967 sefer sayılı uçağı dün saat 19.30'da gerçekleşecek olan Lefkoşa-İstanbul seferini yapmak üzere son hazırlıklarını tamamladı. Saat 18.05'de ikinci güvenlik kontrolünden geçen THY yolcuları terminalde beklemeye başladı. Bu sırada yolcular terminalde bulunan bir kafeteryada bir pilotun bayıldığını gördü.

İKİNCİ KEZ UÇAKTA BAYILDI

Daha sonra yolcular saat 19.15'de uçağa alınmaya başladı. Yolcular uçağın kalkışını beklediği esnada yaklaşık yarım saat sonra uçağın kaptan pilotu Fırat Göker, "Uçakta teknik bir aksaklıktan dolayı uçuşumuz gecikmeli olacaktır" diye anons yaptı. Anonsun ardından uçakta bulunan yolculardan biri 'Terminalde bayılan pilot bizim uçağın pilotu biz bu uçakta uçmak istemiyoruz' diye konuşmaya başladı. Bunun üzerine kokpitten çıkan uçağın kaptan pilotu, 'Sağlık durumum iyi, bir sorun yok' diye konuştuğu sırada ikinci kez kriz geçirdi ve yolcuların gözü önünde bayıldı. Bunun üzerine uçağa sağlık görevlileri çağrıldı. Uçağa gelen sağlık görevlileri, "Pilot sara krizi geçiriyor lütfen bu bölgeyi boşaltın" uyarısı yaptıktan sonra yolcular uçağın arka kapısından indirilerek terminale alındı. Sara krizi geçirdiği ileri sürülen uçağın pilotu ambulansla hastaneye kaldırılırken, yolcular ise başka bir uçakla İstanbul'a gönderildi.


THY'DEN AÇIKLAMA
 
İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA) THY'nin Lefkoşa-İstanbul seferini yapacak olan uçağının pilotunun önce terminalde, sonra uçağın içinde yolcuların gözü önünde bayılması haberleriyle ilgili olarak, THY Basın Müşavirliği mevcut durumla ilgili tetkiklerin devam etmekte olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:
 
"Dün Lefkoşa-İstanbul seferini yapmak üzere havalimanına gelen pilotun sara hastası olduğu konusunda basında çıkan haberlerle ilgili elimizdeki bilgileri sizinle paylaşmak istedik. Kaptan, 2012 Kasım ayında sivil havacılığın yetkilendirdiği hastanede muayene olarak uçuşa elverişlidir, raporu almıştır. Daha önceki tetkiklerinde sara hastalığına ilişkin bir bulguya rastlanmamıştır. Mevcut durumla ilgili tetkikler devam etmekte olup bu süreçte kaptanımızın kişisel sağlık durumuyla ilgili daha fazla bilgi veremiyoruz."
 
 
Bayıldıktan sonra uçağa çağırılan sağlık görevlilerin yolculara hitaben " Pilot sarılık krizi geçiriyor, lütfen bölgeyi boşaltın" şeklindeki beyanları üzerine hastaneye kaldırılan THY Pilotu Fırat Göker'le ilgil tetkiklerin detaylı olarak yapıldığı ve geçirdiği krizin de gerçek nedeninin kısa sürede belli olacağı öğrenildi.