THY Grevcilerine Polis Müdahelesi

THY Grevcilerine Polis Müdahelesi

THY GREVİNE DESTEK VERENLERE POLİS MÜDAHELESİ
 
HAVA-İŞ Sendikası’nın Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası önünde yapacağı eyleme destek için gelen eylemciler ile polis karşı karşıya geldi. 
 
Hüseyin ASLIYÜCE-İbrahim YILDIZ
 
 Metro katında beklemek isteyen eylemcilere polis izin vermedi, biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda üç kişi göz altına alındı. Hava-İş Sendikası’nın eylemine destek vermek isteyen bazı gruplar, metro yoluyla Atatürk Havalimanı Metro katına geldi. Burada belli bir süre slogan atan grup üyeleri pankartlar açarak yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet ekipleri belli bir süre grubun dağılması için bekledi. Grup üyeleri saat 16:00’a kadar metro katında bekleyeceklerini söyleyince polis ekipleri gruba müdahale etti. Havalimanı metro katında çıkan arbede sonucu eylemciler dışarıya çıkartıldı. Ellerine geçen çöp sepetlerini polise doğru fırlatan eylemciler slogan atmaya devam etti. Polis bu sefer gruba biber gazıyla müdahale ederek eylemcileri uzaklaştırdı. Gözaltına alınan eylemcilerden iki kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, bir kişinin ise ifadesinin alınmasına devam ediyor. 

 
"ENDİŞELERİMİZ VAR" 
 
Polisin müdahelesinin ardından Atatürk Havalimanı VIP yolu üzerine bir süre bekleyen eylemciler toplandıktan sonra THY Genel Müdürlük binası önüne yürümeye başladı. Burada açıklamalarda bulunan Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, ”Değerli dostlarımız 488 gündür burada toplanıyoruz. Atatürk Havalimanında direnen ve 305 işten çıkarılan arkadaşlarımız adına mücadelemiz için buradayız. Türkiye’de gerçekten çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Bırakın buradaki Hava-İş grevini bu ülkede ülkenin tamamı ile ilgili endişeler ve kaygılar konuşuluyor” dedi.