Tgb'nin Yök Eylemi

Tgb'nin Yök Eylemi

TGB YÜZLERCE GENÇLE YÖK’ÜN KAPISINA DAYANDI!
Türkiye Gençlik Birliği “Yeni YÖK yasa taslağını”, Ankara’da yüzlerce gençle YÖK binasının önünde YÖK başkanına yazdıkları marşla protesto etti.
Eylemler Silsilesinin İlki
TGB Genel Başkanı İlker Yücel, YÖK binası önünde yaptığı açıklamada, bugünkü eylemin, eylemler silsilesinin ilki olduğunu, yasa taslağını geri çekmezlerse daha büyük eylemler yapacaklarını söyledi.
Üniversitelerin Gerçek Problemleri Yok
İlker Yücel,” bu tasarıda üniversitelerin nasıl bilim üreteceğine dair bir şey yok, öğrencinin, akademisyenlerin sorunları dair hiçbir şeyi bulamıyoruz” dedi.
YÖK Başkanı Üniversiteleri Satışa Çıkarıyor!
İlker Yücel, “YÖK başkanı bu yeni tasarıyla Üniversiteleri satışa çıkarıyor, halkın üniversitelerini satmak YÖK başkanın haddi değildir. Bu gidişata izin vermeyeceğiz” dedi.
Özgür Üniversite Yalanı
İlker Yücel,” YÖK başkanı açık açık yalan söylüyor, güya  bu yeni yasa tasarısı yasalaştığında üniversiteler daha özgür olacakmış, bu tasarı ile üniversiteler daha da baskı altına alınacak, cemaatin, sermayenin baskısı altında üniversiteleri zapturapt  altına almak istiyorlar” dedi.
Üniversite A.Ş
İlker Yücel,” bu tasarı üniversite yönetimlerini bilim adamlarının elinden alıp, üniversitenin bulundu ildeki, bilimden kopuk para babalarının eline veriyor; Üniversite A.Ş’yi  kuruyorlar”dedi.
Eyalet Yasası ile Bağlantılı
İlker Yücel, “meclisten geçen günlerde geçen, Türkiye’yi bölmenin zeminini hazırlayan Eyalet yasasının, üniversitelerdeki hali bu yasa tasarısıdır” dedi.
Öğrencilere Çağrı
İlker Yücel” Sağ sol demeden bütün vatansever, devrimci öğrencileri, bu üniversiteleri sermayeye açan, üniversiteleri badem bıyıklıların üniversitesi yapmak isteyen bu yasa tasarısına karşı birlikte mücadeleye çağırıyorum” dedi.
Basın açıklamasının ardından Yüzlerce TGB’li, yeni YÖK yasa tasarısının ilk sayfasını uçak yaparak,  YÖK ana  kapısı önünden, YÖK başkanına fırlattılar.
TGB’lilerin Marşı
AKP GELDİ BAŞA
ÜNİVERSİTEMDE BİR YASA
ÖĞRENCİYİ SOYA SOYA  
DOYMADI ÇETİNSAYA
BU YASAYI ALRIZ
UÇAK YAPAR
KAFANIZA ATARIZ.
YÖK NE BİÇİM KURUMSUN
PSİKOPATLIK DURUMSUN
AKLINI BAŞA TOPLA
BİÇİMSİZ ÇATİNSAYA
TASARIYI ALIRIZ
UÇAK YAPAR
KAFANIZA ATARIZ.