Terhisine 20 gün vardı

Terhisine 20 gün vardı

Arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla şehit olan jandarma er Doğan Türk Tokat'ta toprağa verildi.

Diyarbakır'da vatani görevini yaptığı sırada kaza kurşunuyla hayatını kaybeden 22 yaşındaki Doğan Türk, memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Diyarbakır Kocaköy Jandarma Komando Taburu'nda vatani görevini yapan jandarma er Doğan Türk, arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunu sonrası tezkeresine 20 güne kala şehit oldu. Buradaki otopsi işlemlerinin ardından Türk'ün cenazesi memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde getirilerek Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Türk'ün cenazesini teslim almak için yakınları sabah saatlerinde hastaneye geldi. Burada oğlunu son kez görmek için morga giren anne Meryem Türk, sinir krizi geçirdi. Anne Türk, yakınları tarafından hastanenin acil kısmına götürülerek tedavi edildi. Şehit askerin babası Rıza Türk'ün ise 2010 yılında öldüğü öğrenildi.

CEMEVİNDE TÖREN

Türk bayrağına sarılı cenaze daha sonra Niksar Belediyesi'ne ait araç ile ilçede bulunan Hacı Bektaş Veli Eğitim ve Kültür Vakfı'na getirildi. Anne Meryem Türk, kardeşleri Şahin, Hüseyin, Dürdane ve Çiçek Türk ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Acılı aileyi cenazeye katılan askerler sakinleştirdi. Buradaki törene CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ve yaklaşık bin kişi katıldı. Özgeçmişi okunan Türk'ün Diyarbakır'da şehit düştüğü açıklandı. Alevi dedesi Murat Oğuz tarafından helallik alınan Türk'ün cenaze namazı ise ilçe müftüsü Ali Can Polat tarafından kılındı. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere ilçeye bağlı Pelitli köyüne götürüldü.