Tencere, kepçe ve kaşıklı açıklama

Tencere, kepçe ve kaşıklı açıklama

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir'in yeterli kamu yatırımı almadığını, kepçe, kaşık ve tencerelerle anlattı.

Yüksel, İzmir tenceresinden kepçeyle su alarak, Türkiye tenceresine döktü, Türkiye tenceresinden çay kaşığı ile aldığı suyu ise İzmir'e verdi. Yüksel, "AKP Hükümeti İzmir'den kepçeyle alıyor ama çay kaşığı ile veriyor. Bu adaletsizliğin hesabını sandıkta ödeyecek" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, kepçe, kaşık ve tencerelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'yi büyük, İzmir'i ise küçük tencere ile simgeleştirip, Hükümet'in İzmir'den vergiyi kepçeyle alıp, yatırımı çay kaşığı ile verdiğini ifade etti. Yüksel, İzmir'in vergi tahsilat tutarında Türkiye'de üçüncü sırada olmasına rağmen kişi başına düşen kamu yatırımlarında 74'üncü sırada yer aldığını belirtti. 2012 yılında 32 milyar 817 milyon lira vergi veren İzmir'in, 2012 yılı bütçesinden çalışanların maaşlara dahil tüm gider ve yatırımlar için 7 milyar 807 milyon lira pay aldığını vurguladı. 

1 VERİP, 46 ALIYOR

AK Parti hükümetinin İzmir'e yatırımlar için ise 1 verip, 46 aldığını öne süren Yüksel, "İzmir'den toplanan vergi, 32.8 milyar lira. İzmir'e yatırım 704 milyon lira. 2012 yılı bütçesinden Ankara'nın aldığı pay yüzde 8.6, İstanbul'un yüzde 4.5, İzmir'in yüzde 2.2. 2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hükümet'in İzmir'e yaptığı yatırımdan 218.9 milyon lira daha fazla yatırım yaptı. Son dokuz yılda da Büyükşehir Belediyesi, kamu yatırımlarından 249 milyon lira daha fazla yatırım yaptı. Üstelik belediyenin 2012 yılı sonu itibariyle Hazine'ye borcu da yok. Bu tablo, AKP'nin İzmir'e bakışının somut göstergesidir. AKP bu haksızlığın faturasını sandıkta ödeyecek" dedi.