TATİL YOLUNA ÇIKACAKLAR BU HABERİ OKUSUN

TATİL YOLUNA ÇIKACAKLAR BU HABERİ OKUSUN

Kilometrelerce araç kuyruğu ve kilitli yollar

İstanbul’da yaklaşan Kurban Bayramı trafiği etkilemeye başladı. Bayram tatiline gidenlerle son iş gününü değerlendirenler nedeniyle İstanbul trafiği özellikle Boğaz köprülerinde çok etkili. 

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Havadan yaptığımız çekimlerde ise İstanbul Otogarı sakinliğini koruyor. Otogar’ın bu geceden itibaren daha da yoğunlaşması bekleniyor. Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul’da yoğun trafik yaşanıyor. Kurban Bayramı öncesi son iş günü olması ve erken bayram tatiline çıkanlar yüzünden Boğaiçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak üzere pek çok noktada yoğunluk yaşanıyor. Sözcü'de yer alan habere göre, köprülerde her iki yönde kilometrelerce araç kuyrukları var.

İZMİT ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ DE KİTLİ

Tatilcilerin bugün öğlen saatlerinde başlattıkları trafik yoğunluğu, akşam daha da arttı. İDO’ya ait Eskihisar Feribot İskelesi’ndeki araç kuyrukları Gebze’ye doğru uzarken, burada sıra beklemeyenler ise TEM ve D-100′den İzmit’e akın etti. Şehir içi otobüsleri de D-100′ün kent içinden Yalova yoluna geçiş yapında İzmit’te şehir içi trafiği de yer yer kilitlendi. Bu yoğunluğun yarın da devam etmesinin beklendiği belirtiliyor.

FERİBOT SEFERLERİ ARTIRILDI AMA…

Eskihisar-Topçular Feribot İskelesi’nde hareketlilik oluştu. Geçişin olduğu Yalova’daki Topçular İskelesi’nde trafik yoğunluğunun oluşmadığını söyleyen İDO yetkilileri, iskelenin Yalova kısmındaki sıkışıklığın bayram dönüşü salı günü beklendiğini açıkladılar. İDO yetkilileri uzun kuyrukların oluşmaması için Topçular-Eskihisar arasında karşılıklı olarak çalışan arabalı vapur sayısını 13′den 15′e çıkardıklarını, bayramın son günü bu sayının 17′ye yükseltileceğini açıkladılar.
Eskihisar-Tavşanlı hattında taşımacılık yapan İstanbullines isimli firmanın da Kurban Bayramı boyunca 3 hızlı feribotuyla hizmet vereceği bildirildi.
Otoyolda bayram yoğunluğu başladıOtoyolda bayram yoğunluğu başladı

ŞEHİRLERARASI UZAYAN KUYRUK

Kurban Bayramı’nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin oluşturduğu trafik, TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde adım adım ilerliyor. Tatilcilerin öğle saatlerinden itibaren yola çıkmasıyla birlikte Kocaeli TEM Otoyolu’nun İstanbul yönüne trafik akışı yoğunluğu zirveye ulaştı. Araç sürücüleri, İstanbul’dan Ankara yönüne ‘Dur kalk’ ilerliyor. Özellikle İzmit Batı Kavşağı’ndan itibaren viyadük ve tünellerin olması, yolun zaman zaman iki şeride düşmesi nedeniyle bu mevkilerde sürücüler, çok yavaş ilerlemek zorunda kalıyor. Ankara’dan İstanbul yönüne ise akıcı bir trafik olduğu görüldü.

EKİPLER ÇALIŞIYOR AMA

Yalova-Bursa karayolu üzerindeki şehrin girişinde bulunan Tonami Meydanı’nda da bayram yoğunluğunun oluşmaması için çalışmalarını sürdüren Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin aralıksız olarak çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı