Talha bebeğe ilik bulmak için Çapa'ya!

Talha bebeğe ilik bulmak için Çapa'ya!

Aydın'da dünyaya gelen Talha Çelebi'ye ilik bulunabilmesi için sosyal medla üzerinden yarın saat 10.00'da Çapa Tıp Fakültesi'nde kan verme çağrısında bulunuldu. 18 ile 55 yaş arası, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişi kök hücre vericisi olabiliyor

4 Eylül 2013 günü Aydın’da dünyaya gelen Talha bebek, ilik nakli bekliyor. Dört ay önce, henüz bir aylıkken ateşi çıkınca hastaneye kaldırılan Talha bebeğin, şimdi tüm vücudu yara içinde.
Doktorların, bir an önce ilik nakil yapılmaması halinde bebeklerini kaybedeceklerini söylediğini aktaran anne Belma Çelebi, kendilerine önce Omenn sendromu dendiğini ancak teşhisin tam olarak konulamadığını anlatıyor: “Omenn sendromunda gerçekleşen böbrek ve dalak büyümesi benim bebeğimde yok. Ancak diğer belirtiler bu sendromu gösteriyor. Hâlâ tetkikler sürüyor, araştırmalar devam ediyor. Antibiyotikler ve birçok ilaçla tedaviyle durdurmaya çalışıyoruz.”

YARIN SABAH İÇİN ÇAĞRI

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden önce Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne oradan da İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ve son olarak da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Talha bebeğin vücudundaki soyulma, kabuk bağlama ve kanamalar başında ve yüzünde de meydana geliyor. Çelebi ailesi için sosyal medya aracılığıyla, yarın sabah (15 Ocak) saat 10.00’da Çapa Tıp Fakültesi’nde kan verme çağrısında bulunuldu. 18 ile 55 yaş arası, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişi kök hücre vericisi olabiliyor.

@eyraeyup

Kaynak:Haber Kaynağı