TAKSİM'DE ODTÜ EYLEMİNE 8 GÖZALTI

TAKSİM'DE ODTÜ EYLEMİNE 8 GÖZALTI

CEZAEVİNDE tutuklu bulunan ODTÜ Makine Mühendisliği Öğrencisi Egemen Akkuş’un serbest bırakılması için Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde basın açıkl...

CEZAEVİNDE tutuklu bulunan ODTÜ Makine Mühendisliği Öğrencisi Egemen Akkuş’un serbest bırakılması için Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen 3’ü kadın 8 mimar ve mühendise polis müdahale etti. Yaka paça gözaltına alınan eylemcilerden fenalaşan orman mühendisi Mehmet Göçebe hastaneye kaldırıldı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde kendilerine Halkın Mühendis Mimarları diyen 3’ü kadın 8 kişi, 29 Mayıs 2013’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Okmeydanı’ndaki Okçular Tekkesi’nin açılış töreninde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulan ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Egemen Akkuş’un serbest bırakılması için eylem yapmak istedi.

‘Egemen Akkuş serbest bırakılsın’ yazılı tişört giyen eylemciler, anıt önünde el ele tutuşup yere oturdu. Bu sırada eylemcilerin yanına giden sivil polisler, anıt ve çevresinde eylem yapılmasının yasak olduğunu söyleyerek grubun dağılmasını istedi. Uyarıları dikkate almayan gruba polis müdahale etti.

Bu sırada çevrede toplanan kalabalık gruptan bazıları da polise tepki gösterdi. Tepki gösteren ve eylemci olmadığı öğrenilen bir kişi yaka paça gözaltına alındı. Polislerin tek tek kaldırarak götürdüğü eylemcilerden altmışlı yaşlardaki orman mühendisi Mehmet Göçebe fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Polis otobüsüne bindirilmeyip dışarıda bekletilen Mehmet Göçebe olay yerine çağrılan ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Gözaltına alınan eylemciler ise Karaköy Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Eylemcilerin götürüldüğü sırada polise tepki gösterdiği için babasının da gözaltına alındığını öğrenen 10 yaşlarında bir çocuk polis otobüsüne yumruk vurarak tepki gösterdi.

 

Taksim'de Eylem Yapan 8 Kişi Gözaltına Alındı

Kaynak:Haber Kaynağı