SURİYE SINIRINDA 3 ŞEHİT

SURİYE SINIRINDA 3 ŞEHİT

Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa'dan Özel harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi

İKİ ARKADAŞINI ŞEHİT ETTİ!

Suriye sınırında cinnet: 2 arkadaşını şehit edip intihar etti Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sınır hattında nöbet tutan bir asker, iki arkadaşını şehit ettikten sonra intihar etti. 

 Gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar'da nöbet tutan 3 askerin Suriye sınırı tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bilgisi aktarıldı.

İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'e ateş açtı. Umut Aslan, daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra intihar etti.

Olayda 3 asker de olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hayatını kaybeden askerler Umut Aslan'ın Malatya, Kadir Yıldız'ın Kastamonu ve Ramazan Yel'in ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

ÖNCE ATEŞİN SURİYE TARAFINDAN GELDİĞİ AÇIKLANDI

Ajanslardan geçilen haberlerde olayın gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldiği ve sınır hattında nöbet tutan 3 askerin, sınırın karşı tarafı olan Suriye’nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş sonucu şehit olduğu bildirildi.

GENELKURMAY SABAH AÇIKLADI

Ancak Genelkurmay Başkanlığı'ndan sabah saatlerinde gelen açıklamada olayın terör saldırısı olmadığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Ceylanpınar'da meydana gelen olay terör saldırısı değil, bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etmesidir. Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa’dan Özel Harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı.

CENAZELER MORGA GETİRİLDİ

3 askerin cenazeleri İlçe Devlet Hastanesi'ne ait morga getirildi. Şehit olan askerlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Morg yakınlarına gelen bazı vatandaşlar şehit olan askerler için gözyaşı döktü.

'SONUNDA ŞEHİT OLDUN OĞLUM'

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde askeri karakolda bir askerin cinnet getirmesi sonucu şehit olan Ramazan Yel'in (21) Kütahya'daki baba ocağında yas var. Ceylanpınar ilçesinde bir karakolda nöbet tuttuğu sırada cinnet getiren bir asker yakınında bulunan 2 asker arkadaşını vurduktan sonra intihar etmişti.

0809188493856.jpg

Olayda şehit olan Kütahyalı er Ramazan Yel'in Hamidiye Mahallesi Börüncek Sokak'ta ikamet eden ailesine acı haberi askerler, sağlık görevlileri nezaretinde verdi. 8 aylık asker olduğu öğrenilen Yel'in annesi Hatice Yel, acı haberi alır almaz gözyaşlarına boğularak, "Sonunda şehit oldun oğlum. Ben seni nasıl toprağa vereceğim” diye yaktığı ağıt yürekleri dağladı. Şehit oğlu Yel'le birlikte 3 çocuğu bulunan baba Yaşar Yel ise ayakta durmakta güçlük çekerken, şehit Yel'in cenazesinin yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

VALİ: CİNNET

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, gece 23.00 sıralarında sınır nöbetinde meydana gelen olayın, terör saldırısı olmadığını ifade etti. Basın açıklaması yapan Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde meydana gelen olayın terör saldırısı değil, cinnet getirme vakası olduğunu kaydetti.

Olayın ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon ve araştırma yürütüldüğünü belirten Vali Küçük, şehit askerlerin memleketleri ve olayla ilgili bilgileri de kamuoyuyla paylaştı. Cinnet getiren askeri açıklayamayacağını vurgulayan Vali İzzettin Küçük, "Boztepe Karakolu'na 1,5 kilometre mesafede sınır nöbetinde meydana gelen olayda 3 askerimizden biri cinnet getirip diğer iki arkadaşını şehit etti. Akabinde kendisi de vefat etti. Hadise dün geceden itibaren takip ediliyor. Hem Ceylanpınar Başsavcılığı hem de askeri savcılık tarafından edinilen bilgiler bu yönde. Tabii gece olduğu için arazide arama tarama faaliyeti başlattık. Yaklaşık 300 jandarma ile 150 özel harekat timi bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı" dedi.

CENAZELER ADLİ TIP'TA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, bir askerin cinnet getirerek 2 askeri şehit edip intihar ettiği olayda, askerlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İddiaya göre, 1'inci Hudut Piyade Bölüğü'ne bağlı Boztepe Hudut Karakolu'nda nöbet tutan Umut Aslan isimli asker, cinnet getirerek elinde bulunan silahla arkadaşları Ramazan Yel ve Kadir Yıldız'ı vurduktan sonra intihar etti.

Savcılığın yapmış olduğu incelemenin ardından üç askerin cenazesi Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cenazeler otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı