Süreçte Gözden Kaçan Hayatlar

Süreçte Gözden Kaçan Hayatlar

Evleri yanan aile patpat kasasında yaşıyor.

'Patpat'ta yaşam

Evleri yanan aile patpat kasasında yaşıyor.

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR (Konya)
23.03.2013 
 
 
 KONYA'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Karabulut Köyü'nde 3 gün önce çıkan yangında tek katlı kerpiç evleri tamamen yanıp, yıkılan 76 yaşındaki Şükrü Kılıç, eşi 70 yaşındaki Hacer Kılıç ve 7 yaşındaki torunu Yüksel Kılıç, çadır ve naylon ile kapattıkları pappat kasasında yaşam mücadelesi veriyor.
 
Karabulut Köyü'nde yaşayan, pazarlarda sebze ve meyve satarak geçinen Şükrü Kılıç'ın tek katlı kerpiç evinde 3 gün önce belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Üzeri kamışla kaplı evden yükselen alevleri gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekiplerinin müdehale ettiği yangın söndürüldü. Ancak kerpiç ev tamamen yandı ve yıkılarak kullanılamaz hale geldi. Yangında eşyaları da yanan ve sokakta kalan Kılıç ailesi, yük taşımada kullandıkları patpatın kasasını çadır ve naylonlarla kapatarak içinde yaşamaya başladı. 
 
'TORUNUMU ARAMIZA ALIYORUZ'
 
Soğuk hava nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Şükrü Kılıç, "Evimiz yandıktan sonra eşim ve torunumla birlikte dışarda kaldık. Yangından sonra komşularım çadır, naylon ve battaniye getirdiler. Patpatın kasasını kapatıp, burada kalmaya başladık. Havalar soğuk ve sabaha kadar büyük sıkıntı çekiyoruz. Torunum üşümesin diye eşimle aramıza alarak aracın kasasında yatıyoruz. Yetkililerin yardım elini uzatmasını istiyorum" dedi.
 
Hacer Kılıç da bütün eşyalaranının yandığını söyleyerek, komşuların getirdiği yemekleri yediklerini anlattı. Küçük Yüksel ise çok üşüdüğünü belirterek, "Ben evimi istiyorum. Dışarıda çok üşüyorum" dedi.