Sözcü'ye operasyonu BBC böyle duyurdu

Sözcü'ye operasyonu BBC böyle duyurdu

Sözcüye başlatılan FETÖ operasyonuna tepkiler giderek büyüyor.

Türkiye'nin önde gelen muhalif gazetelerinden Sözcü'ye sabah saatlerinde gerçekleştirilen baskın ve gözaltı kararına tepkiler giderek büyüyor. İçeride CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Gazetecilik meslek örgütlerinden gelen ilk tepkilerin ardından dünyadan da tepkiler gelmeye başladı. Ünlü ingiliz yayın organı BBC ise Sözcü'ye operasyonu dünyay böyle duyurdu.

BBC'NİN HABERİ

Sözcü Gazetesi sahibinin de aralarında bulunduğu gazetenin dört çalışanı hakkında gözaltı ve arama kararı çıkarıldığı bildirildi.
Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında gazetenin imtiyaz sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşleri Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı alındığını aktardı.

NEYLE SUÇLANIYORLAR

Basın Özgürlüğü Endeksi: Türkiye 180 ülke arasında 155'inci
Soruşturmanın 'FETÖ'ye (Fethullah Gülen Terör Örgütü) üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve 'Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan' suçlamalarından başlatıldığı bildiriliyor.
İnternetten sorumlu müdür Mediha Olgun gözaltına alındı, gazetenin sahibi Akbay'ın da ülke dışında olduğu belirtildi.
Başsavcı: Yöneticiler hakkında yakalama kararı var

YÖNETİCİLER ZATEN FİRARİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada "Sözcü Gazetesi'nin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.
Fidan, "sadece patron ve birkaç çalışanı hakkında" işlem yapıldığını söyledi.
Gazetenin avukatlarından İsmail Yılmaz ise dört çalışan hakkında gözaltı kararı olmadığını yalnızca arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

EVLERİNE BASKIN

HRW: Türkiye yeni bir cadı avı başlatmamalı
Avukat: Gözaltı kararı yoktu
Yılmaz, aramada Akbay'ın tablet bilgisayarına el konulduğunu, Kaleli'nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapılmadan evden ayrıldıklarını, Ulu'nun evinde de aramanın devam ettiğini söyledi.
Yılmaz, Mediha Olgun'un gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini ifade etti.
Gazetenin avukatı Celal Ülgen Sözcü'nün internet sitesindeki açıklamasında "Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın şu anda Sarıyer'deki evindeyim. Sabah yedi buçuktan itibaren arama ve el koyma kararı var. Güvenlik şubeden polisler evde arama yaptı. Şu anda araç aramasına geçiyorlar" dedi.

BİZİM FETÖ İLE NE İŞİMİZ OLUR

Sözcü Genel Yayın Yönetmeni: Bizim FETÖ ile ne işimiz olur
Sözcü gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, operasyonla ilgili Cumhuriyet gazetesine "Haber maalesef ki doğru ama FETÖ ile bizim ne işimiz olur" dedi.
Yılmaz'ın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:
"Muhabirimiz Gökmen Ulu'nun yaptığı bir haberle ilgili savcılıkta dosyamız var. Gökmen o haberde Cumhurbaşkanı'nın yerini söylemişti, 'Cumhurbaşkanı'nın tatil yaptığı o yer' şeklinde. Bu sadece bir haberdir. Bunun suç unsuru taşıması son derece ilginç ve trajikomik".

İlgili Haberler