SÖZCÜ ESKİ GENEL KURMAY BAŞKANI ÖZEL'DEN  ÖZÜR DİLEDİ

SÖZCÜ ESKİ GENEL KURMAY BAŞKANI ÖZEL'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Sözcü gazetesinin yaptığı ve bir çok medya kuruluşunun alıntı yaptığı haberin asılsız çıkması üzerine Sözcü özür diledi.

SÖZCÜ BU HABER İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Sözcü gazetesinin internet sitesi, Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması çerçevesinde yürütülen operesyonun Ankara Gazi Üniversitesi'ne de sıçradığını, açığa alınan bilim adamlarının hemen ardından gözaltılara da geçildiğini, önceki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in damadı Doçent Dr.Yusuf Kızıl da polis tarafından gözaltına alındığını duyurmuştu.

ÖZÜR DİLEDİLER

Fakat haberin kısa sürede yanlış olduğu anlaşıldı. Gazetenin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, Yusuf Kızıl'dan ve önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den özür diledi. (Kaynak: Sözcü)

İŞTE YANLIŞ YAPILAN HABER

Genelkurmay eski başkanı Orgeneral Necdet Özel'in damadı Doçent Dr. Yusuf Kızıl polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Doçen Dr. Yusuf Kızıl'ın özgeçmişine ilşkin yaptığımız araştırmada tüm kayıtların silindiği ya da girilmediği görüldü.

HACETTEPE MEZUNU

Yusuf Kızıl'ın hacettep Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olduğu ve Kulak Burun boğaz uzmanı olduğundan başka herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

AÇIĞA ALINDI ARDINDAN GÖZALTI

Cemaat'e yönelik operesyon Ankara Gazi Üniversitesi'ne de sıçradı. Önceki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in damadı Doçent Dr. Yusuf Kızıl açığa alındı.

 

Sözcü'de yer alan habere göre, açığa almaların hemen ardından hastanede bulunan polisler eş zamanlı olarak harekete geçti. Savcılığın  gözaltı kararı verdiği isimlerin hemen götürdüğü bildirildi.

Gözaltına alınanların arasında Özel’in damadı Yusuf Kızıl da bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı