SOSYAL MEDYA BU MANŞETLE SALLANDI

SOSYAL MEDYA BU MANŞETLE SALLANDI

Erdoğan'ın "İsteseler de istemeseler de öğrenilecek" dediği Osmanlıca dersi için sosyal medyada büyük tepki var

Cuma HİKMET

Osmanlıca'nın okullara yerleştirilip, Türkiye vatandaşlarını Arap harflerine alıştırma hevesi yüzünden, Antalya Manavgat'ta yapılan Eğitim Şurasında Fen Bilimlerini konuşmaya sıra gelmedi. Bir haftadır devletin zirvesinde tüm koltuk sahipleri vatandaşa," Osmanlıcayı öğrenmezlerse nasıl yok yoksul kalacaklarını" anlatıp duruyorlar.  "Osmanlıcayı öğrenmeyen cenete gidemez ha" konuları bile dillendiriliyor olabilir. 

TÜRKİYE HALKI 600 SENE TEBASINDA YAŞAYARAK OSMANLICAYI ÖĞRENMEDİ DE

AKP İktidarının tek hevesi haline gelen dili ve dini Araplaştırma hayalleri ne batmakta olan ekonomiyi,ne hergün bir gencin öldüğü uyuşturucu dramını ve nede artık yoksulluğu her santimetrekarelerinden belli olan çocukları akla getirdi. Türkiye Halkı 600 yıl tebasında yaşayıp öğrenemediği "SARAY DİLİ"Osmanlıcayı, AKP'nin sonlarına geldiği her halinden belli iktidarının eğitim sistemi sayesinde öğrencek.

Konuya yine büyük bir gazeteci ustalığı ile noktayı Cumhuriyet emekçileri koymuş İşte gazetede yer alan Osmanlıca haberi.

BU FOTOĞRAFTAKİ ÇOCUKLARIN TEK EKSİĞİ OSMANLICA

Erdoğan'ın "İsteseler de istemeseler de öğrenilecek" dediği Osmanlıca dersi için sosyal medyada büyük tepki var

 

Osmanlıca dersi için tartışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca da öğrenilecek ve öğretilecek" derken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Osmanlıca'yı yabancı dil zannediyorlar. Osmanlıca Türkçe'dir bir kere herkes bunu bilsin. Nedir bu Osmanlı alerjisi anlamıyorum"ifadelerini kullandı.

Siyasilerin karşılıklı açıklamaları peş peşe gelirken sosyal medyada da gündem Osmanlıca dersi... Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Osmanlıca dersi için hükümeti eleştirdi.

İşte öne çıkan tweetlerden bazıları:



Daha ilk öğretim sonunda ŞAKIR ŞAKIR İngilizce öğrenen çocuklarımız...!!? varsın osmanlıca yıda öyle öğrensinler.!! (Bre cahiller..!!)

 @AtillaTasNet: Ahhahahahaaaha :)) eski mezar taşlarını okuyamıyormuşlar, şimdi anladım! define ariicak bunlarrr!!. Ahahhahahahhaha :)))))

Osmanlı'ya mı dönmek istiyorsunuz? Tamam dönelim! Ama hırsızlara naapılıyordu Osmanlıda? İlk Ordan başlayalım mı?

Osmanlıca'nın öğrenilmesine tabii ki karşı değilim. Seçmeli olarak öğrenilsin. Beni asıl düşündüren bunun için gösterilen aptalca sebepler.

Napacan Osmanlıca öğrenmek istemeyen çocuğu falaka'ya yatırıp dövecek misin? Bu ülke dayattığın Arap ırkçılığını öğrenmek zorunda değil!

"İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğrenilecek" buyurdu padişahımız efendimiz (!)

Bence Osmanlıca ve din kültürü derslerine ek olarak, etkili ağaç kesme yöntemleri de müfredata girmeli.

Başbakan Osmanlıca alerjisine anlam verememiş. Veremez çünkü yok Kimsenin Osmanlıca alerjisi yok. "İsteseler de istemeseler" de alerjisi var

Nedir din alerjisi, nedir Osmanlıca alerjisi diye soruluyor. Alerjik olan bahsi edilmeyen 'dayatmacı' zihniyet olabilir mi acaba...

anadili türkçe olduğu halde otuz senede türkçe öğrenemeyen adamlar osmanlıca eğitimi istiyor lôl

İsteseniz de istemeseniz de o kışla yapılacaktı aynı onun gibi mi? #Osmanlıca

Osmanlıca seçmeli ders olunca maden ocaklarında yaşam odası olacakmı? Ulan bir kerede 2 gün ileriye yatırım yapın alkışlayalım

Dil Tarih'te Osmanlıca hocamız ilk senenin 2. ayında sınıfa bakıp 'siz yeter derece Türkçe bilmiyosunuz, nası Osmanlıca öğreteyim' demişti.

Aksaray-Osmanlıca -> padişahım çok yaşa

Kendi çocukları Amerikalarda okuyup ingilizce öğrensin bizlerede osmanlıca oh ne ala

Cumhuriyet'in tüm izleri silinmeye çalışılıyor..hedef Atatürk..Atatürk Orman Çiftliği'ni talan etmeleri,osmanlıca,tarih kitaplarından slime.

Osmanlıca Osmanlıca dediniz bi bitmedi ... Yeter la her şey Osmanlıcayla çözülecek sanki aç gözünü bir sürü sorun var !!! Yeter

Eğer birgün zorla Osmanlıca öğrenmek zorunda kalırsak ilk önce küfürleri öğrenmek lazım. Bu ülkede çok lazım oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı