Sorular Gülen'in Kitabından 1. ye Araba !

Sorular Gülen'in Kitabından 1. ye Araba !

Fethullah Gülen'in “Sonsuz Nur” adlı kitabından sınava tabi tutulacaklar.

KİTABINI OKU ARABAYI KAP

Mersin’de yapılacak yarışmada, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in hayatını en iyi bilen kişiye otomobil verilecek. Orta okullar branşında sınava girecek adaylar, Rahime Kaya'nın “Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed”, liseliler Reşit Haylamaz'ın “Efendimiz” üniversite öğrencileri ve yetişkinler ise Fethullah Gülen'in “Sonsuz Nur” adlı kitabından sınava tabi tutulacaklar.
 
Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre; Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MEDER), Mersin Valiliği işbirliğinde “Herkes O'nu Okuyor” sloganı ile Hz. Peygamber'in hayatını okuma yarışması düzenliyor. 3 kategoride yapılacak yarışmada toplam 571 ödül verilecek. Yetişkinler kategorisinin birincisinin ödülü ise son model bir araba olacak. Yarışmaya müracaatlar 7 Nisan Pazar günü saat 22.00'ye kadar mersinonuokuyor.com internet adresine yapılabilecek. Sınav tarihi 21 Nisan saat 10.00 olarak belirlenirken, ödüller ise 30 Nisan'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

AMAÇ OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK
 
Yarışmayla ilgili Atılhan Otel’de basın toplantısı düzenleyen MEDER Başkanı Başkanı Ali Yazgan, amaçlarının hem insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de Hz. Peygamber'in hayatını öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu’nda Türkiye'nin kitap okumada 86. sırada yer aldığını aktaran Yazgan, bu alışkanlığı artırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. İnsanları kitap okumaya teşvik etmek için yaptıkları toplantıda Hz. Muhammed'in hayatının okutulmasına karar verdiklerini ifade eden Yazgan, "Çünkü hepimizin ortak değeri Peygamber Efendimiz (sav)’dir. Çocukların, gençlerin, yetişkinlerin de ilgisini çekiyor. Bunla ilgili eğitimci arkadaşlarımız araştırma yaptılar üç kitapta belirlediler. Bu kitapları 21 Nisan'a kadar herkesin okuması için temin edeceğiz. Kitapların basımı ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz." diye konuştu.

FETHULLAH GÜLEN İN KİTABINDAN SINAVA GİRECEKLER
 
Buna göre; Orta okullar branşında sınava girecek adaylar, Rahime Kaya'nın “Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed”, liseliler Reşit Haylamaz'ın “Efendimiz” üniversite öğrencileri ve yetişkinler ise Fethullah Gülen'in “Sonsuz Nur” adlı kitabından sınava tabi tutulacaklar.
 
"Efendimiz (sav) anlama, anlatma hayatımıza hayat kılma derdindeyiz." diyen Yazgan, "Kuru kuruya bir kitap yarışması şeklinde düşünmüyoruz. Efendimizi hakkıyla tanıtalım, insanlar öğrensin, önyargılardan sıyrılalım. Efendimiz nasıl bir aile babası idi, nasıl bir eşti, nasıl bir liderdi nasıl bir savaşçı idi, nasıl bir dosttu... Bunları toplumumuz öğrensin istiyoruz." şeklinde konuştu.

118 BİN KİŞİYE ULAŞMA HEDEFİ
 
Yazgan hedeflerinin 118 bin insana ulaşmak olduğunu belirterek “Henüz 6 bin 500'lerdeyiz. Sınav başvuruları için yaklaşık 50 gün var. Bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz." dedi. Yazgan, verilecek hediyeler konusunda da şu bilgileri verdi: "Toplamda 571 hediyemiz var. Yetişkinler kategorisinde birinciye araba hediye etmeyi düşünüyoruz. 2, 3, ve 4. gelen arkadaşlarımızı umreye göndereceğiz. Bilgisayar, telefon gibi daha bir çok hediyemiz olacak."

VALİLİK DESTEĞİNDE 
 
Yarışmaya Mersin Valiliği ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek olduğu öğrenildi. 
 
“Sonsuz Nur” kitabı, Fethullah Gülen’in 13 Ocak 1989 tarihinden itibaren İstanbul Üsküdar Valide Camii'nde 62 hafta süren cuma vaazlarından derlenerek oluşturuldu.