SOROS KÖRFEZ'İNDE DEPREM!

SOROS KÖRFEZ'İNDE DEPREM!

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi açıklarında dün meydana gelen ve büyük korku yaratan 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün vatandaşları tedirgin eden 4.8 ve 4.5'lik iki sarsıntı daha yaşandı. Sarsıntı sırasında binalarda bulunanlar panikle dışarı kaçıp

Bugün saat 14.38 meydana gelen ve Boğaziçi Ünriversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitisü'nün merkez üssünü Saros Körfesi olarak açıkladığı yerin 13.1 kilometre altında meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki artçı sarsıntı, Çanakkale ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul'dan da hissedildi. Özellikle yüksek katlı binalarda oturanlar sarsıntının etkisiyle kendilerini sokaklara arttı. Kısa süreli panik yaşandı. 9 dakika sonra bu defa yerin 6.8 kilometre derinliğinde 4.5 büyüklüğünde ikinci bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.
Dün meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki ilk depremin ardından çeşitli büyüklüklerde 300'ün üzerinde artçı sarsıntının yaşandığı bildirildi. 


SAROS KÖRFEZİ'NDE MEYDANA GELEN 4.8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitisü'nün merkez üssünü Saros Körfesi olarak açıkladığı yerin 13.1 kilometre altında saat 14.38'de meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki artçı sarsıntı, Çanakkale ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul'dan da hissedildi. Deprem İstanbul'da hissedildi ancak herhangi bir panik yaşanmadı.

AFAD AÇIKLADI 


"TDVM (Türkiye Deprem Veri Merkezi)'nden alınan verilere göre 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü, saat 12.25'te Gökçeada'nın 40 km. batısında denizde 25 km. derinlikte büyüklüğü Mw=6.5 olan deprem meydana gelmiştir. Depremin üzerinden geçen 27 saatlik süre içinde bölgede değişen büyüklüklerde artçı depremler meydana gelmektedir. En son olarak bugün saat 14.38'de 4.8 büyüklüğünde ve 14.47'de ise 4.5 büyüklüğünde artçı depremler meydana gelmiştir. Bu büyüklükteki bir depremden sonra bu büyüklükte ve sayıda artçı depremler meydana gelmesi normal bir olay olarak değerlendirilmektedir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda artçı deprem sayısının zamanla azaldığı gözlenmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı