SOMA'DAN BİR ACI HABER DAHA GELDİ

SOMA'DAN BİR ACI HABER DAHA GELDİ

İktidar hala güvenlik konusunda bir adım atmış değil

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki bir kömür ocağında, 36 yaşındaki maden işçisi Metin Keskin yaşamını yitirdi. Soma'da meydana gelen facianın ardından yaşanan bu ölüm, maden ocaklarındaki işçi güvenliği konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

İmbat Madencilik'e ait kömür ocağında çalışan evli 3 çocuk babası Metin Keskin'in sırtına bugün saat 08.30 sıralarında, büyükçe bir kömür parçası düştü. Sırtına vuran kömür parçasının etkisiyle göğsünü önündeki direğe çarptı. Direkteki pim göğsüne saplanan Keskin ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından madenden çıkartılan Keskin, ambulansla Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

"HÜKÜMET MADENDE İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN KILINI KIPIRDATMIYOR"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaşanan maden kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirip, "Ağlayan anayı parayla, hak arayan madenciyi tomayla susturmaya çalışanlar madendeki iş güvenliği için kılını kıpırdatmıyor, ölümler sürüyor. 13 Mayıs'tan bu yana madenlerde iş güvenliğini artıracak bir arpa boyu karar meclisten çıkmadı. Oysa ki bakanın en güvenli dediği Soma A.Ş.'de 301 madencimizi yaşamını yitirdi. Bir an önce işhanalarının güvenliği için bir şeyler yapmak lazım. İktidar partisi, patronların maliyetini arttırmamak için hiçbir şey yapmıyor. Türkiye'de işçi sağlığı patronun kazancınını yanında maalesef ilgi görmüyor. Maden en riskli iş grubu, güvenlik için ne gerekiyorsa yapılmalı’’ diyerek, tepkisini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı