SOMA ÖNERGESİNDE SAHTE İMZALAR

SOMA ÖNERGESİNDE SAHTE İMZALAR

AKP milletvekillerinin Soma için verdikleri araştırma önergesindeki ıslak imzaları sahte çıktı.

AKP milletvekillerinin Soma için verdikleri araştırma önergesindeki ıslak imzaları sahte çıktı.

AKP’nin Manisa Milletvekillerinin,16-05-2014 tarih ve 434 sayılı 13 mayıs 2014 tarihinde meclis başkanlığına, “Manisa Soma Linyitleri İşletmesine ait ve özel sektörce işletilen maden sahasında ülkemizin karşılaştığı en büyük maden kazası meydana gelmiştir. Sözcü Gazetesinin haberine göre; Milletimizi elim bir üzüntüye boğan bu kazanın nedenlerinin detaylı bir şekilde araştırılması gerekmektedir” diyerek verdikleri araştırma önergesinde ki ıslak imzalarının sahte olduğu ortaya çıktı.

AKP’li vekillerin,16 mayısta Ankara’da olmadıkları, meclis başkanlığına sundukları önergeye kendilerinin imza atmadıklarının kanıtı ise AKP Manisa Milletvekili Özdağ’ın,15 Mayıs’ta takipçilerine attığı Twitter mesajı ile ortaya çıktı.

AKP’li Özdağ bir takipçisine, “Olay gecesinden beri Somadayım zaten. Halkımla beraber ve iç içeyim zaten. Hem bedenen hem de duamla buradayım” diye yazdı.

Manisa Milletvekillerinin daha önceki imzaları ile 16 Mayıs’ta TBMM başkanlığına sunulan araştırma önergesindeki ıslak imzaların farklılığı gözlerden de kaçmadı.

Vekil Özdağ’ın daha önceki kanun teklifinde kendi adı ve soyadı yazısı ile ıslak imzasının farklı olduğu gözlendi.

 

onerge4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı