'Sınıftan Çıkmayan Din Düşmanıdır'

'Sınıftan Çıkmayan Din Düşmanıdır'

SINIFTAN ÇIKMAYAN DİN DÜŞMANIDIR

Başbakan Erdoğan'ın asırlardır bir arada yaşayan herrenkten vatandaşı türlü nedenler ileri sürerek ayrıştırmaya çalışması sürekli açıklamalarında bu sonuca giden anlamlar ileri sürmesi her geçen gün hedefine yaklaştığını gösteriyor. Vatandaşların türlü nedenler ile birbirine düşman kesilmesinin örnekleri en çok inanç anlayışı konusunda kendisini gösteriyor. Bir kısım vatandaşlar dini inançları konusunda laik kesimleri baskı altına almaya, suçlamaya başladılar. Artık iş çığrından çıktı lise öğrencileri arasında sürtüşmeye kadar vardı. Bu örnekler nereye kadar çoğalacak kestirmek her geçen gün zorlaşıyor. "Kızlı Erkekli" konular hala tüm hızı ile gündemde yer işgal ederken, "sol" gazetesinde yer alan bir haberde lise de ceryan ettiği iddia edilen bir haber işin ciddiyetinin nerelere varmakta olduğunun işareti gibi.

 
SINIFINDAN ÇIKMAK İSTEMEYEN ÖĞRENCİLER TEHDİT EDİLDİ
 
 Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'nde geçtiğimiz Çarşamba günü, başka bir sınıfın din dersinin işleyeceği gerekçesiyle sınıflarından çıkarılmak isteyen öğrencilerin tartaklandığı iddia edildi. Sınıflarından çıkmak istemeyen öğrenciler, din düşmanlığıyla suçlanarak tehdit edildiklerini ifade etti.
 
İstanbul'da Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi 12/H sınıfında normal ders programının aksine başka bir sınıfın Seçmeli Kuranı Kerim dersinin işlenmesi gerekçesiyle öğrenciler kendi sınıflarından zorla çıkarılmaya çalışıldı.

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİ TARTAKLADI
 
Geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan olayda, mecburi dersini işleyebilmek için sınıflarından çıkmak istemeyen öğrenciler, okullarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hüseyin Akın tarafından tartaklandıklarını ve din düşmanlığıyla suçlanarak tehdit edildiklerini ileri sürdü. Sınıflarından kendi programları dışında bir ders için çıkmak istemeyen öğrenciler disiplin soruşturmasıyla da tehdit edildiklerini ifade etti.
 
PROGRAM DIŞI DERSLERE DİRENECEĞİZ
 
Okulun öğrencileri savunmalarında konusu geçen derse karşı özel bir tutumda bulunmadıklarını, programları dışında her derse karşı verecekleri tepkinin bu olacağını belirtseler de "din düşmanı" sıfatından kendilerini kurtaramadıklarını ifade etti.