SGK'DA BÜYÜK SKANDAL

SGK'DA BÜYÜK SKANDAL

Büyük övgülerle halka tanıtılan sağlık sisteminde yine bir skandal yaşanıyor.

AKP’nin büyük övgülerle reklamını yaptığı sağlık sisteminde gün geçmiyor ki yeni bir skandal yaşanmasın. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) hasta kayıt sisteminde yaşanan rezalet, hastaları mağdur etmeye başladı. Sisteme doğum tarihleri yanlış yazıldığı için çok sayıda kronik hastaya yaşamsal önemdeki ilaçlarının verilmediği ortaya çıktı.

Bursa'nın Karacabey İlçesinde ikamet eden ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olan Leyla Çelebi’nin başına gelenler sistemdeki rezaleti de gözler önüne serdi. Diyabet, kolesterol ve hipertansiyon hastası olan 53 yaşındaki Leyla Çelebi, SGK sisteminde “60 günlük bebek” çıkınca eczaneler ilaç vermeyi reddettiler.

SGK’YA GÖRE 2 AY ÖNCE DOĞMUŞ

Çelebi, önceki gün, ilaçlarını almak için eczaneye gitti. Ancak eczane, kayıtlara göre yaşının sadece 60 günlük olarak görüldüğü gerekçesiyle ilaç vermeyi reddetti. Bu şekilde birçok eczane dolaşan Çelebi, hiçbir eczaneden ilaçlarını alamadı. SGK’ya yaptığı başvuru da “hata nüfus müdürlüğünde” gerekçesiyle reddedilen Çelebi, Gazetecileronline’a yaptığı açıklamada, “Kendilerinden kaynaklanan bir hata nedeniyle hayati derece önemli ilaçlarımı alamıyorum. Herkes topu birbirine atıyor ama sorunumu çözmüyorlar. Bu ilaçlar basit ilaçlar değil ve beklemeye gelmez” dedi.

Gerçekte 01 Eylül 1961 doğumlu olan Leyla Çelebi, SGK sisteminde 16 Mayıs 2014 doğumlu olarak görülüyor.

960 YAŞINDA ÇIKAN GENÇ KADIN

Öte yandan benzer durumda başka skandallar yaşandığı da bildirildi. Gazetecileronline’a ulaşan bir başka bilgiye göre de 20 yaşındaki bir kadın SGK sisteminde 960 yaşında görüldüğü gerekçesiyle aynı sıkıntıyı yaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı