ŞENES ERZİK:  Fenerbahce Şampiyonlar Ligine Katılabilir

ŞENES ERZİK: Fenerbahce Şampiyonlar Ligine Katılabilir

UEFA Asbaşkanı Şenes ERZİK, Fenerbahce'nin önümüzdeki sezon UEFA'ya katılabilecegini söyledi

 AKSAM Gazetesinde yayınlanan haberde, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, F.Bahçe'nin mahkeme süreci sonucunda Avrupa yasağının kalkıp kalmayacağı konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin AK Parti ve CHP desteği ile hazırladığı Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılması ile ilgili kanun değişikliği herkesin malumu.. F.Bahçe Kulübü en geç cuma günü Meclis'ten geçmesi beklenen yeni kanuna göre şike davasının yeniden yargılamaya açılmasını bekliyor.. Bu ne demek; eli kulağında olan Yargıtay kararı olumlu da çıksa olumsuz da çıksa F.Bahçe şike davasında yeniden yargılanacak, büyük ihtimalle söz konusu delillerden bazıları hukuken geçersiz sayılacak..

Avrupa'dan 2 yıl men cezası alan F.Bahçe'nin mahkeme süreci sonucunda Avrupa yasağının kalkıp kalmayacağı herkesin merak konusu..

Ben de bütün yanlış anlamaları gidermek için UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'i aradım..

İşte Şenes Erzik'in bu konudaki açıklamaları:

"Gelişmeleri ben de ilgili ile takip ediyorum.. Şu anda ortada çok bilinmeyenli bir denklem var..

1- Yargıtay'ın ne karar vereceği belli değil..

2- Yeni mahkemenin ne karar vereceği belli değil..

3- Yeni mahkemenin hangi delilleri geçersiz sayacağı belli değil..

Ancak Yargıtay'ın alacağı karar her halükarda davanın yeniden bakılması ile sonuçlanacağı için şunları rahatlıkla söyleyebiliriz:

Eğer yeni mahkeme F.Bahçe'yi suçsuz görür ve UEFA Disiplin Komitesi'nin ceza vermesine sebep olan deliller geçersiz sayılırsa bu yeni bir durumun oluşması demektir.. O zaman önce F.Bahçe'nin CAS'a başvurması 'Alın size yeni deliller, sen onayladın ama mahkeme kararı değişti.. Şimdi benim davamı tekrar değerlendir" deme hakkı doğar.. CAS'tan sonra aynı süreç UEFA için geçerli tabii ki..

Şunu da söylemek gerekir ki; CAS'ın gerekçeli kararı açıklanmadı ve Yargıtay da kararını vermedi.. Demek ki bu hukuk yolu bir hayli uzun zaman sürebilir.. Ben hukuk adamı değilim ama yargılama çabuk yapılır ve her şey F.Bahçe lehine olumlu sonuçlanırsa F.Bahçe'nin hak kazanması halinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali doğduğunu söyleyebilirim. Aynı şekilde geçmişte verilen cezalar ile ilgili F.Bahçe'nin hakkını arama şansı da doğabilir."Vata