Sendikalara THKP-C  Şafak Operasyonu

Sendikalara THKP-C Şafak Operasyonu

21 ayrı adrese sabah saatlerinde baskın yapıldı.

 
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezine yapılan saldırıyla ilgili terör örgütü DHKP-C'ye hava destekli operasyon düzenliyor. 21 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Liman İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nde de aramalar yapılıyor...

GÜNCELLENDİ


GENEL-İŞ SENDİKASI BAŞKANI EKİCİ, BASIN TOPPLANTISI DÜZENLEDİ
 
DİSK ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, Genel-İş Sendikasında yapılan arama sonrası herhangi bir belge ve bilgisayara el konulmadığını belirterek, "Hiçbir güç bizi demokrasi mücadelesinden alıkoyamayacak. Bu yapılmak istenen itibarsızlaştırma operasyonu, üyelerimiz ve 'hak, hukuk, özgürlük' diyen halkımız nezdinde bizi itibarsızlaştırmak yerine bize daha büyük itibar katacak" dedi.
 
Ekici, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yapılan aramaya tepki göstererek, muhalif kimliği olanların yaşayabileceği bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Ekici, şunları söyledi: "Bu ülkede demokrasi mücadelesi veren, hak diyen, adalet diyen, özgürlük diyen, eşitlik diyen, barış diyen, kardeşlik diyen, iktidara karşı muhalif duran herkesin karşılaşabildiği bir durumla karşı karşıyayız. AKP'nin de ileri demokrasisi herhalde bu. Eğer ileri demokrasi denen şey buysa lanet olsun böyle ileri demokrasiye. Biz her türlü saldırılara rağmen başta DİSK ve Genel İş Sendikası olmak üzere, ülkemizde hak diyen eşitlik diyen, özgürlük diyen güçlerle demokrasinin tüm kurallarını yerleştirip işletilmesine kadar ve demokrasiyi tüm ülkede yaşatıp nefesimizde hisseden kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadeleden hiçbir güç alı koymadı ve koyamayacak da. Muhalif kimliği olan herkese bir kılıf uyduruluyor ve toplum tam bir korku imparatorluğuna dönüştürülüyor."
 
Ekici, daha sonra Genel-İş Genel Yönetim Kurulu'nun basın açıklamasını okudu. Toplantıya katılan KESK Genel Başkanı Lami Özgen de yapılan operasyonu eleştirdi. Bu arada toplantı öncesi sendika yetkilileri, arama sırasında polis tarafından kırıldığını belirttikleri kapıları gazetecilere göstererek kamera ve fotoğraf çekimi yaptırdı. 
 
LİMAN-İŞ SENDİKASI : HASAN BİBER, 1999 YILINDA SENDİKAMIZDAN AYRILDI
 
Ankara'da DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyon kapsamında bu sabah Liman-İş Sendikası'nda arama yapıldı. Liman-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından aramalarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Baskını haber alan Genel Merkez Yöneticilerimiz sendikaya geldiklerinde, Liman-İş Eski Genel Başkanı Hasan Biber'in arandığı ileri sürülmüştür. Hasan Biber, 1992 yılında Genel Başkan seçilmiş 1999 tarihindeki Genel Kurul'da yapılan seçimleri ise kaybederek bu görevinden ayrılmıştır. Eğer baskının gerçek amacı eski başkan Hasan Biber hakkında bilgi almak olsaydı, öncelikle Sendikamız yöneticilerine başvurulması gerekirdi. Bu durumda Sendikamızın kapıları kırılmaya gerek kalmaksızın kendilerine açılır, gereken araştırmayı yapmaları konusunda her türlü yardım sağlanırdı" denildi.
 
"HASAN BİBER, 1999 YILINDA SENDİKAMIZDAN AYRILDI"
 
Liman-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; 
 
"25 Mart 2013 günü sabah saat 05.30 sıralarında Sendikamız Genel Merkezi, emniyet güçleri tarafından basılmıştır. Hiçbir yetkiliye haber verme gereği duyulmaksızın yapılan baskında Genel Merkezimizin bulunduğu binanın ana kapısı, daire giriş kapısı ve muhasebe büromuzun kapısı kırılmak suretiyle büyük maddi hasar verilmiştir. Baskını haber alan Genel Merkez Yöneticilerimiz sendikaya geldiklerinde, Liman-İş Eski Genel Başkanı Hasan Biber'in arandığı ileri sürülmüştür. Hasan Biber, 1992 yılında Genel Başkan seçilmiş, 4-5 Eylül 1999 tarihindeki Genel Kurul'da yapılan seçimleri ise kaybederek bu görevinden ayrılmıştır. Sendikamızın kurulduğu günden bugüne kadar bütün yöneticilerinin bilgileri Ankara Emniyet Müdürlüğü Sendikalar Masası'nda mevcutken, bahse konu şahsın 1999 yılında Sendikamızdan ayrıldığını ve Sendikamızla bir ilişkisinin kalmadığını Emniyet güçlerinin bilmemesi mümkün değildir."
 
"HER TÜRLÜ YARDIM SAĞLANIRDI"
 
"Eğer baskının gerçek amacı eski başkan Hasan Biber hakkında bilgi almak olsaydı, öncelikle Sendikamız yöneticilerine başvurulması gerekirdi. Bu durumda Sendikamızın kapıları kırılmaya gerek kalmaksızın kendilerine açılır, gereken araştırmayı yapmaları konusunda her türlü yardım sağlanırdı. Normalde izlenmesi gereken bu yola başvurulmadan yapılan bu baskınla, Sendikamız kamuoyu nezdinde zan altında bırakılmıştır. Sendikamız hakkında oluşturulan bu olumsuz imaj, sebep olunan maddi hasardan daha büyüktür. Yapılan arama sonucunda bütün binada parmak izi araması yapılmış, ancak herhangi evrak veya bilgisayar kaydı alınmamış, gözaltı olmamıştır. Aramaya ilişkin tutanak düzenlenmiş, yöneticilerimize imzalatılmış, ancak talebimize rağmen bir sureti tarafımıza verilmemiştir."
 
"SENDİKAMIZA YAPILAN KANUN DIŞI BASKINI AYIPLIYORUZ"
 
"Bu keyfi ve habersiz aramadan dolayı Sendikamız zor durumda kalmıştır. Liman-İş Sendikası, işçilerin hak ve çıkarlarını korumak amacıyla mücadele eden bir demokratik kitle örgütüdür. Sanki bir suç örgütüymüş gibi bir tablo yaratılarak basılması, son zamanlarda Sendikalar üzerinde oynanan oyunların bir parçası olduğunu düşündürmektedir. Liman-İş Sendikası olarak; her türlü terörü şiddetle kınıyor ve Sendikamıza yapılan kanun dışı baskını ayıplıyoruz."