ŞEHİT POLİS ANNESİNDEN BÜYÜK TEPKİ

ŞEHİT POLİS ANNESİNDEN BÜYÜK TEPKİ

"Sizin çocuklarınıza bir şey oluyor mu? Sıkıntınızı derdinizi, çocuğa anlatın. 2 yaşındaki çocuğumla, ne yapacağız. Çocuğunu ve eşini düşünüyorsan, 'silahını bırak git' demişler. Bıraktı, gitti işte."

Şehit Polis Annesinden, AKP Vekillere büyük Tepki..

Kayseri'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muş'taki mitingine giderken Kırşehir'deki kazada şehit olan polis memurlarının anne ve eşleri taziye için yanına gelen AK Partili milletvekillerine tepki gösterdi.

Acılı anne Hatice Aydemir, "Sizin çocuklarınıza bir şey oluyor mu? Yağmurda yaşta çocuğumu oraya gönderdiniz. Allah size de göstermesin." derken, şehit eşi Esma Kılıç da, başsağlığı dileyen milletvekillerine, "Çocuğa anlatın. Sıkıntınızı derdinizi, çocuğa anlatın. 2 yaşındaki çocuğumla, ne yapacağız. Çocuğunu ve eşini düşünüyorsan, 'silahını bırak git' demişler. Bıraktı, gitti." dedi.

CENAZEYE MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Kırşehir’de dün gece meydana gelen kaza sonrasında şehit olan 3 polis memuru için Dünya Ticaret Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, daire müdürleri ve çok sayıda polis katıldı.

"ÇOCUĞUM KENDİNE ZOR BAKIYORDU"

Düzenlenen törende acılı anne ve eşlerin feryadı ve tepkisi vardı. Şehit ailelerine önce; Vali Orhan Düzgün ve Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ardından ise AK Partili milletvekilleri başsağlığı diledi. Şehit Resul Erdal Aydemir’in annesi Hatice Aydemir, kendisine başsağlığı dileyen milletvekillerine şunları söyledi: “Sizin çocuklarınıza bir şey oluyor mu? Hepsi bu. Sağolun. Allah size de göstermesin. Başımız sağolsun. Ne güzel. Ben bu yaşa getirdim ne güzel. Sizde yaşta yağmurda gönderin. Otobüsle, çocuk gönderin. Çocuğum kendine zor bakıyordu, size nasıl bakacaktı. Vermez olsalardı, o parayı kendilerinin olsaydı."

"MUŞ'A BURADAN ARABA GİDER Mİ?"

Acılı anne kendisine başsağlığı dileyen vali ve emniyet müdürüne de sesini yükselterek, “Muş’a buradan araba gider mi? Muş’ta devlet yok mu? Devlet burayı korusun. Gece yağmur yağıyor. Gece, şemsiye tuttum, ıslanmasın diye. Oraya kadar bu otobüsle gidilir mi, yağmurda yaşta. Otobüs gider mi, nasıl gönderiyorsunuz, Allah’tan korkmuyorsunuz? Hiç mi bunun kızı, eşi var demiyor musunuz, öpmeye kıyamazdım. Otobüste savurdunuz attınız. Kuzuma sarılamıyorum.” dedi.

"SİLAHTA, KİMLİKTE ONLARIN OLSUN"

Şehit eşi Esma Kılıç en ağır tepkiyi gösterdi. Esma Kılıç, başsağlığı dileyen milletvekillerine, “Çocuğa anlatın. Sıkıntınızı derdinizi, çocuğa anlatın. Tek başıma bu çocukla, ben ne yapacağım? 2 yaşındaki çocuğumla, ne yapacağız. Çocuğunu ve eşini düşünüyorsan, 'silahını bırak git' demişler. Bıraktı, gitti. Silahta, kimlikte onların olsun. Bir benim içim yandı, ona. En son, göreve gidiyorum dedi ve beni 2 dakika gördü, gitti. Bana yüzünü gösterin. İşkence, çektirmeyin.” diye konuştu. Şehit eşi, nöbet uygulamasında, kendisiyle nöbet günlerinin ayarlanmadığına da isyan etti.

"BENİM ÇOCUĞUM NE OLACAK?"

Esma Kılıç, yine kendisine başsağlığı dileyen emniyet müdürü ve valiye de tepki göstererek, “Niye sahip çıkmadınız. Benim çocuğum ne olacak. 2 yaşında çocuğum. Size bir şey olmayacak. Akşam eve gideceksiniz. Olan, bana olacak. Size bir şey olmayacak.” şeklinde feryat etti. Şehit yakınlarının tekpisi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ailelere “Takdiri ilahi”, “Başınız sağ olsun” diyebildi. Elitaş’ta başsağlığı temennisinde bulundu.

5 GÜN ÖNCE EŞİNİN HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ

Şehit polis memuru Ömer Aktaş, 5 gün önce eşiyle doktora gittikleri ve eşinin hamile olduğunu öğrendiği bildirildi. Eşi Dilara Aktaş, törende gözyaşlarına boğuldu. Aktaş'ı, yakınları teselli etmeye çalıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı