Şehit olan Tümgeneral Aydın hakkında yürek burkan ayrıntılar

Şehit olan Tümgeneral Aydın hakkında yürek burkan ayrıntılar

12 Askeri ile birlikte Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan Tüm general Aydoğan Aydın'ın darbe gecesi askerlerine verdiği bu emir ortaya çıktı.

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde askerlerine, "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emri verdiği ortaya çıktı.

ASKERLERİNE BU EMRİ VERMİŞ

Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminde komutanlığını yaptığı tugayı arayarak "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emrini verdiği ortaya çıktı. O dönem Tümgeneral olan Aydın, darbe girişimi sonrasında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gözaltına alınmıştı.

EMRİ ÖĞRENİLDİKTEN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Tugayın dışına bir erin dahi çıkarılmaması talimatını verdiği öğrenildikten sonra serbest bırakılmıştı. Tümgeneral Aydoğan Aydın, gerçekleşen son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında ise Tümgeneralliğe yükseltilmişti.

12 ASKERİ İLE BİRLİKTE ŞEHİT OLDU

Tümgeneral Aydoğan Aydın akşam saatlerinde Şırnak'ın Şenoba ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 askerle birlikte şehit oldu.

İlgili Haberler