ŞEHİT CENAZESİNDE GERGİNLİK

ŞEHİT CENAZESİNDE GERGİNLİK

Cenazenin defnedilmesinin ardından şehitlik girişinde toplanan ülkücü grubun çözüm süreci ve hükumet aleyhine sloganlar atması üzerine gerginlik çıktı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Emniyet müdürlüğü önündeki törenin ardından şehit polis Muhammet Onur Demir'in cenazesi namaz için Ulu Cami'ye getirildi ve buradaki törene Sivaslılar akın etti.

SİYASİ PARTİLERİN TEMSİLCİLERİ KATILDI

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Vali Alim Barut, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, asker ve polis teşkilatı mensupları ile binlerce kişi katıldı.

MÜFTÜDEN KUTLAMA

Cenaze namazında TBMM Başkanı İsmet Yılmaz şehidin babası Sefer Demir ve kardeşleri ile yan yana saf tuttu. Sivas Müftüsü Şükrü Balkan namaz öncesi yaptığı konuşmada şehit babasını metanetli duruşu nedeni ile kutladı.

POLİS ŞEHİTLİĞİNE DEFNEDİLDİ

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi izdiham arasında güçlüklü cami içerisinden çıkarılarak belediye aracına taşındı. Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Yukarı Tekke Mezarlığı içerisinde yer alan Polis Şehitliği'ne getirildi. Caddede büyük boyutlarda Türk bayrağı açan gruplar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Cenaze Polis Şehitliği içerisinde ayrılan alana dualar eşliğinde defnedildi. Cenazenin defnedilmesinin ardından tabutuna sarılı Türk bayrağı ile şehit polisin fotoğrafı Vali Alim Barut tarafından babası Sefer Demir'e verildi. Şehidin babası bayrağı öperek aldı.

ŞEHİTLİK ÇIKIŞI GERGİNLİK

Cenazenin defnedilmesinin ardından şehitlik girişinde toplanan ülkücü grubun çözüm süreci ve hükümet aleyhine sloganlar atması üzerine gerginlik çıktı.

Bazı kişilerin gruba tepki göstermesi üzerine tartışma çıktı. İki grup arasındaki gerginliği araya giren polisler ve MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez önledi.

EN SON BAYRAMDA GELMİŞTİ

Şehit polis memuru Muhammet Onur Demir'in kendi isteği ile Şırnak'a gittiği belirtildi. Demir'in en son Ramazan Bayramı'nda ailesinin yanına geldiği ve bayram tatilinin ardından yeniden görev yerine gittiği öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı