SEÇİMDE HİLE YAPAN AKP'Lİ BAŞKANIN İTİRAFI ŞOK ETTİ

SEÇİMDE HİLE YAPAN AKP'Lİ BAŞKANIN İTİRAFI ŞOK ETTİ

Sadece bir sandıkta tespit edilen AKP Usülsüzlüğünün bilançosu yaklaşmakta olan seçimlerin güvenliği açısından çok kaygı verici sonuçlara yol açacak gibi görünüyor.

 

Kağıthane’de oy hırsızlığıyla ilgili davada sanık olan sandık başkanı, sonuç tutanağını arkadaşına doldurttuğunu söyledi. Tahrifat yapıldığı belirlenen tutanakta CHP’nin 80, MHP’nin de 8 oyunun AK Parti’ye yazıldığı tespit edildi. Bugün gazetesin'de kamil Naman imzası ile yer alan habere göre sadece bir sandıkta tespit edilen AKP Usülsüzlüğünün bilançosu yaklaşmakta olan seçimlerin güvenliği açısından çok kaygı verici sonuçlara yol açacak gibi görünüyor.

KAÇ SANDIKTA BENZER USULSÜZLÜK YAPILDI BİLİNEMİYOR

2014 yerel seçimlerinde Kağıthane’deki sandık sonuç tutanaklarında hile yapıldığı gerekçesiyle açılan 29 davadan biri olan 1057 No’lu sandıkla ilgi davaya İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi.

Duruşmaya sandık başkanı sanık Sevgi Kaptan gelmezken, CHP avukatı Zeynel Öztürk ve CHP’den meclis üyesi adayı Cemil Çelik duruşmada sanıktan şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini belirtti.

Resmi evrakta sahtecilik suçunun kamu görevlisi tarafından işlenmesi durumunda bu suçun ağır ceza alanına girdiğini ifade eden Öztürk, görevsizlik verilerek dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti.

DOSYA AĞIR CEZAYA

CHP ve Çelik’in davaya katılma taleplerini kabul eden mahkeme, görevsizlik vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

İddianamede, tutanakta tahrifat tespit edilmesi üzerine CHP’nin Kağıthane İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduğu belirtildi. İlçe seçim kurulundaki inceleme sonucu tutanakta ekleme ve çıkarmaların yapıldığına dair karar verilip suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Belediye başkanı ve belediye meclis üyeliği sonuç tutanağında normalde CHP’ye 84, AK Parti’ye 141 oy çıktığı kaydedilen iddianamede, ilçe seçim kuruluna teslim edilen tutanakta ise CHP’nin oyu 4’e düşürülürken AK Parti’nin oyu 221’e çıkarılmış. İlçe seçim kuruluna teslim edilmek istenen tahrifat yapılmış tutanakta sadece kendi imzası bulunan sandık başkanı şüpheli Sevgi Kaptan, iddianameye yansıyan savunmasında suçlamayı kabul etmedi. Kaptan şu ifadeleri kullandı:

“MHP’Lİ BİRİ ALDI” İDDİASI

“Seçimi bitirip sonuç tutanaklarının bir kısmını çuvalın içine koyduk. Okuldan çıkmadan başka bir sandıkta görevli MHP’li olduğunu söyleyen biri partisine vermek üzere bir mazbata istedi. Kendi partisinin görevlisi gelmemiş. İlçe seçim kuruluna vermem gereken kırmızı barkodlu kağıttaki bilgileri aktararak bu kişiye vermek üzereyken dışarda bir kavga oldu. Merak edip koridora yöneldik. Kırmızı barkodlu olan sonuç tutanağını MHP’li üye masanın üzerinden aldı. Diğer partililere verilmesi gereken evrakı aldığını zannettim, o anda durumu fark etmedim. Torbayı ilçe seçim kuruluna teslim ederken görevli fark etti.”

SONRADAN DÜZENLENEN EVRAKTA TAHRİFAT VAR

Sonradan düzenledikleri evrakla asıl evrak arasında tahrifat olduğunun görüldüğünü söyleyen sandık başkanı Sevgi Kaptan, bu tahrifatları kendisinin yapmadığını ileri sürdü. Kaptan şunları söyledi:

TESLİM EDEMEDİM

“Ben okuldaki kavga ve izdiham nedeniyle masa üzerinden alınmasını engelleyememiş oldum. Dolayısıyla orijinal evrakı teslim edememiş oldum. Tahrif edilmemiş yazılar bana ait. Ben tahrifatsız olarak evrak teslim ettim. Sonraki aşamayı bilmiyorum. Yorgun olduğum için sonuçları tutanağa arkadaşım geçirdi.”

bugün gazetesi