SAVAŞIN YENEMEDİĞİ ASTSUBAYLARI ÖLÜM ORUCU...

SAVAŞIN YENEMEDİĞİ ASTSUBAYLARI ÖLÜM ORUCU...

Ölüm Orucunda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan emekli astsubay sayısı 6 oldu.

SAVAŞ YENEMEDİ, ÖLÜM ORUCU DA YENMESİN!

Dede Ersel AKSU

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) başlattığı ölün orucunda,dün 2, bu gün ise  4 emekli astsubay bugün, hastaneye kaldırıldı.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan emekli astsubayların arasında TEMAD Başkanı Ahmet Keser de bulunuyor. Keser, 98 bin çalışanı, 120 bin emeklisi ve aileleriyle 1 milyon kişilik büyük bir aile olan TEMAD yönetiminin, adaletsizlik ile ayrımcılığa karşı tüm meslektaşları adına oy birliğiyle ölüm orucu kararı aldığını söylemişti. Bir grup emekli astsubay 3 gündür Abdi İpekçi Parkı’nda ölüm orucu eylemi yapıyordu. Keser, son yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan astsubaylar toplantısında da bekledikleri iyileştirmelerin çıkmadığını savunmuştu. Keser ve hastaneye kaldırılanların durumunun iyi oldukları ancak müşahade altında tutulacakları bildirildi.

YASA TATMİN ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de onayladığı askeri kanunlarda değişiklik paketi, astsubaylarda rahatsızlık yaratmıştı. Bu tasarıyı uzun zamandır bekleyen, özlük haklarının subaylardan geride kaldığını öne süren astsubaylar hayal kırıklığı yaşadı. Astsubayların sorunlarını dinlemek ve çözüm getirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılan toplantıda da sonuca varılamadı. TSK’daki mevcudu 97 bin olan astsubaylar, orduevleri, kamp, sosyal tesisler ve askeri hastanelerdeki ayrımın kalkmasını, adil lojman paylaşımı ile subaylarla aralarındaki yüksek tazminat ve maaş farkının kapatılmasını talep ediyor.

BİR YÖNETİCİ YOĞUN BAKIMDA MI?

Bu arada alınan bilgiler arasında, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanlığı (TEMAD) yöneticilerinden birinin yoğun bakımda tedavi gördüğü ve durumunun ciddi olduğu bilgisi alındı.

14 GÜNDE 6 İNTİHAR
Astsubayların sıkıntıları 2013’de peş peşe gelen intiharlarla gündeme gelmişti. 3 yıl içinde intihar eden astsubay sayısı son olaylarla birlikte 53’e yükseldi.

Astsubay intiharları sıkı sık gündeme gelmekte olup, 2013 yılında 18 astsubay intihar etmişti. İşte isimlerine ulaşabildiğimiz en acı liste;

1.   Yücel Çevik
2.   Mürsel KAYATAŞ
3.   Bülent AYDINÖZ
4.   Ferdi Altınsoy
5.   Yılmaz Doğan
6.   Vedat Tanrıverdi
7.   Murat Taşan
8.   Kağan Sarı (E)
9.   Yalçın Uyur
10. Ayhan Özarslan
11. Musa Tunç
12. Ahmet Serkan Keskin
13. Okan Turanlı
14. Bayram Demir
15. Naci Demir
16. Sinan Bilici
17. Nurullah Çeçen 

. En son 2014 yılında ise istihkam Başçavuş Eylem Kürekçioğlu ve Deniz Astsubay  Piyade Başçavuş Ferhat OZGAN intihar etmişti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

''BİZ BİR AİLEYİZ'' 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara'da emekli astsubayların başlatmış olduğu grevle alakalı bir soru üzerine de açıklamalarda bulundu. Bu konuda bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Yılmaz, "Astsubay kardeşlerimi de bu ailenin bütünlüğü içerisinde daha iyi bir noktaya götürmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir çalışmamız var. Allah için bir geçmiştekine bakın bir de şimdikine bakın. 'Astsubaylardan 4 yıllık okulu bitirenler birin dördüncü derecesine çıksın' dediler, yaptık.

Astsubaylardan emekli olanlar daha önce istihbarat elemanlarıyla güvenlik elemanlarının almış olduğu 100 lira ödemeyi aldılar, yeni çıktı, Resmi Gazete'de yeni yayımlandı.

Önce şunu diyelim; biz bir aileyiz. Bu ailenin, sizin de evladınız var, birini diğerinden ayırt edebilme imkanınız yok. Eğer ailenizden birinde huzursuzluk varsa o huzursuzluk herkese yansır. Dolayısıyla gerek Genelkurmay Başkanımın gerekse bizim bu kardeşlerimizin ne üzülmesini ne de Mali haklarının kötüye gitmesini isteriz ancak tüm kamu görevlilerimizi ülkemizin genel ekonomik yapısı içerisinde geçmişle kıyaslanamayacak derecede iyi bir noktaya götürmeye çalışıyoruz.

Bu astsubay kardeşlerimi de bu ailenin bütünlüğü içerisinde daha iyi bir noktaya götürmek için çalışmalarımız devam ediyor. Biraz beklentiyle zaman arasında bir optimum noktayı bulmaya çalışıyoruz.

Yani biraz daha sabır diyoruz ancak geçmişten çok daha iyi olduklarını da biliyoruz. Ben ilk geldiğimde, 'Şu 100 lirayı bari verin' dediklerinde onu verdik mesela, yetti mi? Yetmedi. Daha talepler var ama inşallah süreç içerisinde Türkiye ekonomisi büyüdükçe, geliştikçe daha iyi olacaktır. Bilin ki biz bir aileyiz."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ'IN  AÇIKLAMASI (VİDEO) ;


 

UZMAN JANDARMA ÇAVUŞLAR DA EYLEME DESTEK VERDİ! 

Kaynak:Haber Kaynağı