Savaş için insani ret hakkınızı kullanın

Savaş için insani ret hakkınızı kullanın

Behey Vicdansızlar !

BEHEY VİJDANSIZLAR

A.Mümtaz İdil

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin Suriye politikasına sert eleştirilerde bulunudu

Behey,  vicdansız muktedirler, savaş filosunun en önünde gemicikleriniz mi olacak da, bu kadar paralıyorsunuz kendinizi savaş savaş diye? Çocuklarımızın etini satmaya, komşu bombalamaya bu kadar mı meraklısınız? Komşunuzu bombalayan sizi de bombalamaz mı sandınız? 

Girdikleri her yeri yangın yerine çevirenler, Irak’a getirdikleri “demokrasi” den Suriye’ye getirmek için işe koyulmuşlar yine. Daha fazla Müslüman öldürmek için “Müslümanlar katlediliyor” diye ağlayanlardan destek istemişler. Okeye dördüncü arıyorlar sanki, belli ki bulmuşlar. Böylece hükümet, "gaza gelip Suriye'ye girecek değiliz" den,  “Suriye’ye operasyon olursa biz de yer alırız”,  yani “madem siz döveceksiniz, arada biz de birkaç yumruk atarız” noktasına gelmiş.

IRAKTA 4 MİLYON ÖLÜ
 
Irak'ta bir türlü kimyasal silah bulamayan ama hazır gelmişken boş gitmeyip, geride 4 milyon ölü, yüzbinlerce tecavüze uğramış kadın, yağmalanmış bir medeniyet bırakanların sağ salim evlerine dönmesi için dua edenlerden başka ne beklenebilirdi ki?
 
Yüzlerce korumayla gezenler, kendi oğulları para sayarken yoksul annelerin yoksul oğullarına göz dikmiş, harbe göndermeye hazırlanıyorlar. Seleflerinden miras ‘bir koyup üç alma’ savaşbazlığı ile Şam’a lüks AVM’ler inşa etme iştahına kapılmışlar anladık.
 
Uzaklardan gelenler yakacak, yıkacak gidecekler peki ya bizim çocuklarımız? Dualarınızla sağ salim evine dönenler gibi buralardan çekip gitmeyecek ki bu halk. Öldürülen ve ölen insanların aileleri sınır sınıra yaşamaya devam edecek.  Peki, Adana’da, ele geçirilen netameli kimyasal gaz Hatay'da, Mersin’de, Şanlıurfa'da, Gaziantep’te patlarsa ne olacak? Burnunuzun dibindeki savaşa taraf olduğunuzda bunun sizi de yıkıma, kuşaklar boyu sürecek bir düşmanlık iklimine sürükleyeceğini nasıl öngörmezsiniz? Ya da bile bile lades mi dersiniz?

YARIN SİZE DEMOKRASİ GETİRMEYE KALKIŞMAYACAKLAR MI?
 
Behey,  vicdansız muktedirler, savaş filosunun en önünde gemicikleriniz mi olacak da, bu kadar paralıyorsunuz kendinizi savaş savaş diye? Çocuklarımızın etini satmaya, komşu bombalamaya bu kadar mı meraklısınız? Komşunuzu bombalayan sizi de bombalamaz mı sandınız? Afganistan’a, Irak’a, Suriye’ye demokrasi getirmeye kalkışanlar, yarın size de “demokrasi” getirmeye kalkışmaz mı sandınız?
 
"SON SÖZÜM ANADOLU’NUN ANNELERİNE…  GEREKTİĞİNDE BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK UĞRUNA CANLARINI VEREN VE MİLLETLERİ KARDEŞ SOFRASINA DAVET EDEREK 9 EYLÜLÜ YARATAN DEDELERİNİZİN TORUNLARINA DAHA SIKI SARILIN BUGÜNDEN İTİBAREN.  O TERTEMİZ ALINLI OĞULLARINIZA DAHA SIKI SARILIN.  ÖYLE SIKI SARILIN Kİ, MUKTEDİRLER ZORUNLU OLMAYAN BİR SAVAŞIN CİNAYET OLDUĞUNU HATIRLASINLAR. OĞULLARIMIZI BİRİLERİNİN KİRLİ RANT VE PAYLAŞIM SAVAŞINDA, 23 CENTLİK MALİYET HESABI VE UCUZ SAVAŞ GÜCÜ OLUP TOPRAĞA DÜŞSÜNLER DİYE YETİŞTİRMEDİĞİMİZİ ANLASINLAR. BIRAKIN, KİM SAVAŞ ÇIĞLIKLARI ATIYOR,  KİM SAVAŞTAN NEMALANIYORSA ONLAR SAVAŞSIN.  ANADOLU’NUN KADINLARI, SAVAŞA KARŞI, İNSANİ RED HAKKINIZI KULLANIN."