SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE KARDAN DEV HEYKEL

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE KARDAN DEV HEYKEL

SARIKAMIŞ Harekatı'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında 2 öğretmen ve 23 öğrenci, Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan Mehmetçikler adına kardan heykeller yapıyor.Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Allahuekber Dağları’nda...

Devletin neredeyse hiç hatırlamadığı ve bir asır önce dağlarda donarak şehit olan 60 bin askeri duyarlı bir kaç öğretmen ve öğrencileri andılar. Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında 2 öğretmen ve 23 öğrenci, Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan Mehmetçikler adına kardan heykeller yapıyor.

OCAK AYINA AÇILIŞA YETİŞTİRİLMESİ PLANLANDI

Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen 60 bin Türk askeri anısına Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bahçesinde kardan heykeller yapılıyor. Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapılan heykel çalışmaları soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen aralıksız sürüyor. 3 Ocak'taki açılışa yetiştirilecek olan kardan heykeller için yaklaşık 100 kamyon kar taşındı.

100 KAMYON KAR TAŞINDI

İlk olarak dağ ve kayalık figürleri yapılan heykelere, ardından da 4 şehit asker figürü bedenleriyle birlikte eklenecek. 100 metrekarelik alandaki kar yığını da şekillerin rahat verilebilmesi için yer yer sulanıyor. Öğrenciler kovalara doldurdukları karları suyla karıştırıp kar yığınına taşıyor ve elleri ile figürleri veriyor. Mala ve kesici aletlerin de kullanıldığı çalışmalarda görev alan 23 öğrenci bazen de toplu halde zıplayarak karların ezilmesini sağlıyor. Öğretmenlerden Çağrı Önder, "Burada Sarıkamış şehitleri için kardan heykeller yapıyoruz. 23 öğrenci iki öğretmen çalışıyoruz. Kamyonlarla getirilen karlardan 4 asker figürü yapıp açılışa yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi tarafından, 2-4 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan anma etkinliklerine 100 bin civarında katılımın olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı