Sarai Sierra ile bir barda seviştik!

Sarai Sierra ile bir barda seviştik!

Cinayete kurban giden Sarai Sierra’nın ‘Gmail’den yazıştığı ‘Taylan’ın gerçek adının Tarkan olduğu ortaya çıktı.

İkilinin görüşmelerinde şüpheli bir durum bulunmadı. Tarkan’ın ifadesine göre, Instagram’daki fotoğraflara yorumla başlayan arkadaşlıkları, 20 Ocak’ta Beyoğlu’nda bir barda cinsel yakınlaşmaya dönüştü.

İSTANBUL polisinin sır gibi sakladığı Sarai Sierra (33) cinayetiyle ilgili soruşturmanın şifreleri ortaya çıkmaya başladı. Sarai Sierra ile elektronik posta sağlayıcısı ‘Gmail’de ‘Taylan’ adını kullanarak görüşmeler yapan kişinin asıl isminin Tarkan K. olduğu bildirildi. ABD’den Sarai Sierra’nın internet üzerinden yaptığı tüm görüşmelerin dökümleri gönderildi ancak bu yazışmalarda şüpheli bir duruma rastlanmadı. İfadelerine başvurulan 22 kişinin kan ve tükürük örnekleri rıza gösterme tutanağıyla alındı. Bu konudaki mahkeme kararı daha sonra çıkarıldı.



ÖLÜMDEN BİR GÜN ÖNCE

Sarai Sierra, Tarkan K.’nin Ağustos ayında yüklediği İstanbul’la ilgili bir fotoğrafa yorum yaptı. Tarkan K. de Sarai Sierra’ya yanıt yazdı. İkili bu yolla tanıştı. Sohbetleri daha sonra internetten ücretsiz sesli görüşme sağlayan Skype programı üzerinden devam etti. Genç kadının öldürülmesinin ardından internet görüşmelerinin izini süren polisin bilgisine başvurduğu Tarkan K. Sarai Sierra ile 20 Ocak’ta Beyoğlu’nda buluştuğunu, birlikte bir bara gittilerini söyledi. Tarkan K., Sarai Sierra ile aralarındaki yakınlaşmanın ardından bar tuvaletinde birlikte olduklarını kaydetti.

O dehliz sacla kapatıldı

Sarayburnu’ndaki surlarda evsizlerin kullandığı yatak ve eşyalar kaldırıldı. Sarai Sierra’nın cesedinin bulunduğu dehlizin girişi, sac plakalarla kapatıldı. Plakaları elektrik kaynağıyla sabitleyen ekiplerin çalışması yaklaşık bir saat sürdü. Bölge daha sonra mühürlendi.

Soruşturmada gelinen nokta

- Interpol aracılığıyla Gmail’den “acil” yazısıyla talep edilen kayıtlar dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.
- Binlerce elektronik posta kaydının incelemesinin en az iki gün sürmesi bekleniyor.
- 500 güvenlik kamerasına ait görüntüler incelemeye alındı.
- 24 saat aralıksız devam eden çalışmalar kapsamında 200’ün üzerinde kişinin ifadesine başvuruldu. 22 kişiden DNA eşleştirmesi için kan örneği alındı.

Cenaze New York’a uçuyor

Steven Sierra, ABD konsolosluğu kanalıyla özel bir cenaze hizmetleri şirketine, Sarai Sierra’nın cenazesinin ABD’ye gönderilmesi için yetki verdi. Beyoğlu’ndaki Üç Horan Ermeni Kilisesi’nin gasilhanesinden alınan cenaze tabuta konularak bugün New York’a götürülmek üzere Atatürk Havalimanı’na getirildi. Cenazenin nakil masraflarını THY karşılıyor. 

‘Konuştuğu kişilerin çoğu neden sabıkalı’

İSTANBUL’da 21 Ocak’ta kaybolduktan 9 gün sonra cesedi bulunan Amerikalı Sarai Sierra soruşturmasına destek olan Federal Soruşturma Bürosu FBI ajanları, 33 yaşındaki 2 çocuk annesi kadının Türkiye’ye sadece fotoğraf çekmek için gelmediğini düşünüyor. New York Post gazetesinin haberine göre, İstanbul’daki FBI ajanları, Sarai’nin burada buluştuğu kişilerin sabıkalarının kabarık olduğunu öğrendi. Gazeteye konuşan bir FBI yetkilisi, Sierra’nın izlediği rota ve ilişkiye girdiği insanların, onun uyuşturucu mafyası ile bağlantısı olabileceği izlenimi verdiğini söyledi. 

Fotoğraf makinesiz fotoğrafçı

Yakınları Sierra’nın amatör bir fotoğrafçı olduğunu ve İstanbul’a da fotoğraf çekmek için gittiğini söylüyor. Ancak talihsiz kadının İstanbul’da fotoğraf çekebileceği sadece bir tablet bilgisayar ve bir cep telefonu bulunuyordu.